Japonské ženy sa už po stáročia za pomoci ryže tešia z úžasnej pokožky a mnohých zdravotných účinkov. Ak použijete ryžu na pokožku, zmení sa jej textúra a rozjasní sa. Inými slovami bude vaša pokožka hladká a zmiznú vám tiež tmavé škvrny. Môžete aj obohatiť svoj jedálniček o ryžu pre jej antioxidačné schopnosti.

Ryža je bohatá na kyselinu linolovú a skvalén – silný antioxidant, ktorý podporuje tvorbu kolagénu v koži. Skvalén nám pomáha chrániť pokožku pred poškodením od slnka. Ryža obsahuje veľké množstvo vitamínu E a gamma oryzanol, ktoré chránia zdravie srdca a znižujú hladiny cholesterolu.

Ryža má úžasné účinky na omladenie pleti, tu je recept recept na masku , ktorá zmierni vaše vrásky a vaša pleť bude žiariť.

Ingrediencie:

  • 3 polievkové lyžice ryže
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 1 polievková lyžica medu

Ako na to:

Ryžu uvaríme, precedíme a vodu v ktorej sme ryžu varili si zatiaľ necháme bokom. Do ryže pridáme lyžicu zohriateho mlieka a premiešame. Následne pridáme med. Nanesieme masku na čistú, suchú pokožku a necháme uschnúť. Potom si masku umyjeme vodou, v ktorej sme varili ryžu. Ryžová voda má antioxidačné a liečivé vlastnosti, ktoré hydratujú pokožku, zlepšujú krvný obeh a zmierňujú zápal. Ponúka tiež ochranu pred slnkom. Doprajte si túto masku minimálne raz za týždeň a budete vyzerať až o desať rokov mladšie.

Sama som to vyskúšala a skutočne to skvelo hydratuje, vďaka tomu je pokožka vypnutejšia a vy vyzeráte mladšie a sviežo. Stojí to za to vyskúšať, veď každá z nás túži po kráse a mladosti. Ryžu, mlieko a med máte zaiste doma aj vy, takže nie je dôvod prečo váhať.

Bonus na záver

Ako malý bonus vám ešte sprostredkujem recept na večnú mladosť :), ten som ale neskúšala, takže uvidíte na vlastnej koži čo je na tom pravdy. Tento nápoj vraj spôsobí, že vaša pleť bude vyzerať lepšie, zlepší sa vám zrak, navyše vás zbaví šedín a vaše vlasy budú silnejšie.

Ingrediencie:

  • 1 pohár ľanového oleja
  • 4 stredne veľké citróny
  • 4 strúčky cesnaku
  • 1 kg medu

Ako na to:

Ošúpeme dva zo 4 citrónov, a všetky 4 (aj tie s kôrou) vložíme do mixéra s cesnakom, ľanovým olejom a medom a mixujeme, kým nevznikne hladká zmes. Zmesou naplníme uzatvárateľnú sklenenú fľašu a užívame jednu polievkovú lyžicu pol hodiny pred každým jedlom. Používajte však drevené lyžice a nie kovové. Užívajte aspoň tri krát denne.