Pre každého majiteľa vozidla je výmena všetkých možných žiaroviek asi najbežnejším typom údržby, ktorú si robí sám. Ak teda nemáte nejaký moderný model s dizajnovými LED svetlami, ktoré si pri poruche vyžadujú servis. A ešte dolievanie kvapaliny do ostrekovačov zrejme robíme častejšie.

03 ziarovky auto

LED denné svietenie šetrí žiarovky v hlavných svetlometoch

Teda aspoň v ideálnom prípade vydržia žiarovky podstatne dlhšie ako zmes v ostrekovačoch. Ak sa vám však zdá, že žiarovky na aute, hlavne tie v stretávacích svetlometoch, meníte príliš často, možno by bol čas pouvažovať nad tým, že doprajete trochu modernizácie svojmu autu a namontujete naň LED denné svietenie.

Okrem toho, že LED denné svietenie dodá vášmu autu moderný nádych, bude šetriť žiarovky v hlavných svetlách a nebudete ich tak často meniť. A nebojte sa, nebudete namiesto toho meniť vaše nové denné LED svetlá. Ak ste zvyknutý ešte na halogénové žiarovky, tie majú oveľa menšiu životnosť ako moderné LEDky, takže v tomto ohľade to bude pre vás podstatné zlepšenie.

Rozhodnite sa pre kvalitu

V prípade, že vo vašom aute používate LED H7 žiarovky, ktoré potrebujete vymeniť, nedajte sa zlákať ponukou výrazne lacných žiaroviek. Akékoľvek LED žiarovky majú síce pekné snehobiele svetlo avšak tie nekvalitné môžu mať príliš nízku svietivosť. Tým pádom nebudú dostatočne osvetľovať vozovku pred vami a ohrozovali by ste tak seba a ostatných účastníkov premávky.

Pri drahších a hlavne kvalitnejších LED žiarovkách sa nemusíte báť, žeby ste platili len za značku. Získate záruku, že svietivosť žiaroviek bude dostatočná, aby sa vám kvôli zlému osvetleniu nestalo na cestách nejaké nešťastie. A za to, že si priplatíte, získate výnimočné dlhú životnosť a keď si to prepočítate, zistíte, že to bola veľmi výhodná kúpa.

Zdroj obrázka:

Autor: Mironmax Studio / Shutterstock.com

Odporúčané weby