Ku každému poľovníkovi neodmysliteľne patrí dlhá puška s puškohľadom. Teda ak nerátame typické poľovnícke oblečenie. Ako si však vybrať kvalitnú pušku?

02 polovnik

Pri výbere pušky vsaďte na overenú značku

Značka Mauser je nemecký výrobca zbraní s dlhou históriou. Jej počiatky siahajú až do 19. storočia a tak má táto značka naozaj bohaté skúsenosti s výrobou kvalitných zbraní. Preto môžeme v kľude povedať, že výber loveckej pušky tejto značky je stávka na istotu.

V jej ponuke nájdete pušky rôznych cenových kategórii, ale nemyslite si, žeby ste kúpou niektorého lacnejšieho modelu strácali na kvalite. Aj pri základných modeloch získavate kvalitnú za studena kovanú hlaveň a robustnú pažbu vhodnú do akýchkoľvek podmienok. Taktiež mäkký úchop pre pohodlnú a hlavne bezpečnú manipuláciu a v cene máte dokonca aj úchyt remeňa.

Ak vás to zatiaľ nepresvedčilo, popýtajte sa množstva spokojných zákazníkov, ktorým značka Mauser vždy priniesla prvotriednu kvalitu.

S dobrým puškohľadom trafíte každý cieľ

Za každým úspešným zásahom a to aj na tie najväčšie vzdialenosti, stoja kvalitné puškohľady. Nejde len o optické priblíženie vzdialených cieľov. Dôležitá je vynikajúca priepustnosť svetla, aby bol puškohľad použiteľný počas meniacich sa podmienok od svitania až do zotmenia. A to vrátane daždivých dní. Ak chcete vždy trafiť svoj cieľ, musíte byť predsa schopný zvládnuť zmenu svetelných podmienok.

Pri výbere puškohľadu dbajte aj na spôsob montáže, aby ste boli pripravený upevniť ho na vašu pušku. Spoľahlivá mechanika, ktorá vás nesklame a dostatočná robustnosť a odolnosť v ťažkých podmienkach by mali byť samozrejmosťou ak vám záleží na tom, aby ste mali skutočne kvalitný puškohľad, na ktorý sa budete môcť spoľahnúť pri každom love bez rozdielu prostredia, či podmienok.

Preto pri kúpe novej pušky myslite rovno aj na to, aby ste mali na love spoľahlivého pomocníka v podobe dobrého puškohľadu.

Zdroj obrázka:

Autor: mmpixel91 / Shutterstock.com

Odporúčané weby