Pri vyberaní zásnubného prsteňa príde vhod mať aspoň základnú predstavu o tom, aké prstene sa vašej partnerke páčia. Ak si s tým vôbec neviete rady a nechcete pokaziť prekvapenie tým, že sa budete (ne)nápadne vypytovať, stavte na klasiku.

01 zasnubny prsten

Jeden diamant stačí. Len nech ho je vidieť

Tou spomínanou klasikou sú zásnubné prstene s diamantom. Presnejšie s jedným diamantom. Kúpiť zásnubný prsteň s jedným diamantom neznamená, že chcete na svojej polovičke šetriť. Je to predsa rokmi overená klasika, ktorá nevychádza z módy a vždy bude mať svojich fanúšikov.

A ak chcete všetkým ukázať, že na láske nešetríte, namiesto viacerých diamantov sa zamerajte na veľkosť toho jedného a kúpte jej zásnubný prsteň s takým veľkým diamantom, že jej ho budú závidieť všetky kamarátky.

Ale ak vám to váš rozpočet nedovolí, nepreháňajte to. Ak je žena, ktorej idete prsteň kupovať, tá práva, ocení aj menší diamant. Stačí, keď bude vedieť, že ste sa kvôli zásnubnému prsteňu zbytočne nezadĺžili a neskomplikovali tak vašu spoločnú budúcnosť podobnou hlúposťou.

Počkať, zlato nie je len žlté?

Veľkosť a počet (ak ste sa predsa rozhodli pre viac) diamantov ste už vyriešili a čo materiál prsteňa? Pod pojmom zlato si väčšina predstaví žltú farbu, ale zlato nie je len žlté. Na výber máte aj biele alebo ružové zlato.

Žlté zlato je síce klasika, ale v dobe, keď sa nosia rôznofarebné šperky a nie len tie zo žltého zlata, môže byť pre vašu polovičku ťažké takýto prsteň kombinovať s ostatnými šperkami a doplnkami. Že sa nerozumiete kombinovaniu farieb? Ani my nie, tak to môžeme zjednodušiť tým, že ak chcete kúpiť prsteň vyrobený zo zlata, ktorý sa bude dať dobre kombinovať, vyberajte zo zásnubných prsteňov z bieleho zlata.

Aj keď popularita bieleho zlata rastie, stále nie sú zásnubné prstene z bieleho zlata tak obľúbené ako tie zo žltého alebo extravagantné ako prstene z ružového zlata. Máte pri nich však istotu, že sa hodia ku všetkému.

Zdroj obrázka:

Autor: Art_girl / Shutterstock.com

Odporúčané weby