Aj keď sme už dávno začali prechádzať od platby mincami a papierovými peniazmi k platobným kartám a najnovšie aj k mobilom, či smart hodinkám, čo ešte umocnila pandémia a snaha o minimalizovanie kontaktu s inými osobami, peňaženka je stále „povinnou výbavou“ pri odchode z domu. A platí to tak pre dámy ako aj pre pánov.

04 penazenka opasok

Peňaženku už môžete mať aj úplne minimalistickú

Pánske peňaženky sú vo všeobecnosti menšie ako tie dámske, ale to neznamená, žeby ste si nemohli vybrať z množstva tvarov a veľkostí. Záleží od toho, aké sú vaše preferencie v tom, čo by mala peňaženka obsahovať.

Pre minimalistov a všetkých tých, ktorí sa snažia nosiť so sebou len základné veci, prípadne úplne obmedziť nosenie „fyzických“ peňazí a všetko platiť len kartami, sú vhodné malé peňaženky s priečinkami na pár kariet a dokladov, prípadne papierovú hotovosť. Mince aj tak stále nachádzate vo vačkoch.

Našťastie je preč doba občianskych preukazov, na ktoré ste museli myslieť pri kúpe peňaženky a kľudne sa mohlo stať, že ste občiansky do novej peňaženky nezmestili. Dnes už sú doklady naozaj malé a tak nie je potreba kupovať si neúmerne veľké peňaženky ani vtedy, keď chcete so sebou nosiť viac hotovosti, kariet a chcete mať v peňaženke aj mince. Ale ak pracujete ako čašník, stále si budete môcť vybrať aj naozaj veľkú peňaženku na všetko sprepitné.

Ani o bohatý výber opaskov nie je núdza

Ak si dávate záležať na ladiacej kombinácii svojho oblečenia a doplnkov, môžete si nosením vhodných pánskych opaskov zladiť tieto dva doplnky. Farbu opaska zladiť s farbou peňaženky určite nebude problém a tak budete mať najviac „starostí“ s výberom štýlu pracky.

Môžete si zvoliť klasiku, prípadne modernejšie pracky, ktoré sa môžu líšiť spôsobom zapínania a vy si tak môžete vybrať taký spôsob, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Nezabudnite si však vybrať správnu veľkosť a kvalitný materiál, ak chcete, aby vám opasok vydržal dlhé roky.

Zdroj obrázka:

Autor: I AM NIKOM / Shutterstock.com

Odporúčané weby