Životnosť každého automobilu záleží od výbavy, od jazdných vlastností, ale aj od využívania auta. Už dávno neplatí, že autá, ktoré sa využívajú dennodenne na dlhšie vzdialenosti, automaticky musia byť v horšom stave, ako autá, ktoré sa využívajú len sporadicky a často bývajú garážované.

Na životnosť automobilu má výrazný vplyv aj starostlivosť majiteľa o dôležité súčiastky auta. Najviac opotrebované bývajú brzdy, brzdové kotúče, prevodovka, ale aj turbo (ak sa v aute nachádza). Výmena niektorých súčiastok nie je lacná. Niekedy ale výmena autosúčiastky môže zachrániť automobil a vrátiť ho opäť na cesty.

Ak máte doma starší automobil, ktorý si vyžaduje menšie úpravy, poradíme vám, ako zatraktívniť dizajn automobilu a spraviť si z neho tátoša, za ktorým sa bude každý obzerať.

Vymeňte pôvodné sedačky za športové sedačky

Poťahy sedačiek v aute sú najviac vyťažené a preto sa nemôžeme čudovať, že v starších autách je problém zamaskovať nedokonalosti na poťahu. Ak ale neviete, ako zamaskovať fľaky, diery, či dokonca zlú výplň sedačiek, skúste si ich vymeniť za kvalitnejšie športové sedačky. Ich výhodou je najmä polohovateľná opierka, čím vám poskytujú maximálne pohodlie. Ak máte závodné auto, resp. chceli by ste mať, práve športovými sedačkami by ste mali začínať. Aké by to bolo športové auto, keby nemalo športové sedačky!

Športové sedačky charakterizujú aj bočnice pre lepšie držanie tela a umožňujú dokonca použiť viacbodové bezpečnostné pásy, čo je pri hobby závodení povinnosť. Bezpečnosť vodiča by mala byť dobrá a práve viacbodové bezpečnostné pásy to majú zabezpečiť.

Kúpte rozširovacie podložky

Ak chcete zatraktívniť dizajn vášho auta, okrem výmeny pôvodných sedačiek za športové skúste kúpiť rozširovacie podložky. O rozširovacích podložkách je známe, že pomôžu vzhľadu a zlepšia jazdné vlastnosti. Nové rozširovacie podložky kupujte len od overených predajcov, ktorí si dajú záležať na precíznom výbere dobrých dodávateľov. Rozširovacie podložky pod kolesá sa delia do týchto troch podkategórií: univerzálne, pre konkrétny model a na zmenu rozteče/ stredovej diery.

Pri výbere konkrétnych podložiek nepozerajte na cenu. Vzhľadom na to, že sa jedná o jediný kontakt medzi kolesom a nábojom, je potrebné kupovať rozširovacie podložky od certifikovaných spoločností.Ak chcete kolesá vytiahnuť spod blatníkov, práve nové rozširovacie podložky vám to pomôžu docieliť.

Odporúčané weby