Damaškové posteľné obliečky by určite nemali chýbať v žiadnej spálni a vlastníkom poskytujú ideálne miesto na oddych. Môžu za to predovšetkým jeho skvelé vlastnosti, poďme však pekne po poriadku. Prvou prednosťou posteľných obliečok vyrobených z damasku je ich veľmi dlhá životnosť. Ak sa však zamyslíme nad tým, že v spálni v priemere strávime tretinu života, tak skutočne má význam hľadať tie najkvalitnejšie posteľné obliečky. Reč je o husto tkanej textílii, ktorá má pôvod v bavlne a práve to zabezpečuje pevnosť a odolnosť voči mechanickému poškodeniu. Ako jedna z mála textílií používaných na výrobu posteľnej bielizne je damašek obojstranný, a tak si na svoju stranu nakloní sympatie nejedného prívrženca praktických predmetov v domácnosti.

postelne obliecky luxusna spalna

Vďaka čomu sú damaškové posteľné obliečky takými obľúbenými 

Životnosť a kvalita týchto posteľných obliečok teda čerpá z výrobného procesu. Vlákno bavlny je v rámci výroby mercerované. Ide o proces, kedy je pôsobením vysokého tlaku toto vlákno stláčané a počas neho je máčané v roztoku soli. Pýtate sa na čo je to dobré? Tkanine dodáva takýto typ spracovania hneď niekoľko zásadných vlastností a medzi tie radíme hlavne jej elasticitu, stálosť farieb, jemnosť na dotyk, vysokú úroveň lesku a tiež nízku úroveň zrážanlivosti. Vďaka týmto vlastnostiam posteľných obliečok vám celkom určite skôr vypovie službu posteľ ako posteľná bielizeň.

Strávili ste už niekedy noc v posteľných obliečkach, ktoré neboli absolútne príjemné na dotyk a vy ste sa tak v tejto posteli absolútne nevyspali? Typickým príkladom môžu byť niektoré kategórie ubytovacích zariadení a takúto skúsenosť už má zrejme každý z nás. Vďaka damašku už nič takéto nezažijete a najmä po ťažkom dni nie je nič lepšie, ako sa uložiť do postele s dokonalými obliečkami. Odmenou vám bude pohodlie tej najvyššej kvality a mäkkosť tejto tkaniny budete môcť pocítiť na vlastnej koži v pravom slova zmysle. Za týmito slovami rozhodne nehľadajte žiaden marketingový motív a damašek je oficiálne radený medzi tie najpríjemnejšie tkaniny na svete.

Isto sa vám ponúka myšlienka, že starostlivosť o takéto obliečky musí byť špeciálna, no vôbec tomu tak nie je. Dodržať je potrebné pravidlá, ktoré sú bežné aj pri ostatných materiáloch. Rozhodne by ste ich nemali prať alebo vyvárať na teplote vyššej ako 95 °C a žehliť na viac ako 200 °C. Taktiež upustite od ich bielenia alebo chemického čistenia.

Kvalitné obliečky nájdete na webovej stránke https://www.luxusna-spalna.sk/.

Odporúčané weby