Drôt, drevo, kov, kamenný, drevoplastový, živý, respektíve niekedy sa vyskytujúce ich kombinácie. Stačí prejsť ktorúkoľvek mestskú časť a zistíte, že ploty Bratislava nie sú nijako uniformované a každému majiteľovi domu sa páči niečo iné. Po prejdení sa takouto ulicou sa môže zdať, že sa títo ľudia len predbiehajú v rôznych dekoráciách. Musíme však priznať, že nejednotnosť plotov v Bratislave je príjemným oživením týchto ulíc.

ploty bratislava exterierstav

Ploty v Bratislave z dreva, plastu a z drevoplastu

Ako sme spomenuli vyššie, materiálov je celý rad, stačí len zladiť dekor plotu k štýlu domu a záhrade. V nasledujúcich riadkoch sa pozrieme najmä na drevoplastový variant, ktorý stúpa na popularite a stáva sa čoraz viac obľúbeným. Ak sa pri vysokej teplote stretnú drevo a plast, vznikne z toho plot, ktorý ponúka širokú škálu variácií, či už dizajnových alebo priestorových. Takzvaný drevoplast, často tiež umelé drevo alebo WPC, je tvorený za tepla vzniknutou zmesou drevených pilín a polypropylénu. Najčastejší pomer 60:40 v prospech drevnej hmoty. Charakteristickou črtou je jeho praktickosť a často sú z neho tvorené aj ploty v Bratislave. Obrovskou výhodou takéhoto materiálu je tiež jeho odolnosť voči poveternostným podmienkam a uchovanie pôvodnej farby. V porovnaní s klasickým drevom je výhodou tiež extrémne dlhá životnosť. V prospech drevoplastových plotov v Bratislave hrá tiež fakt, že takýto plot budeme pravdepodobne meniť len raz za život. Súčasne by sme vyzdvihli, že drevoplast si nevyžaduje natieranie, impregnovanie alebo morenie, a teda ho môžeme označiť za bezúdržbový. Ak sa pýtate, či plot nevyzerá lacno a príliš plastovo či umelohmotne, tak musíme povedať, že takéto prevedenie dokonale imituje drevo a výrobcovia ponúkajú širokú škálu dekorov.  

Ak máte v obľube výlučne drevo, tak použitím niektorého z jeho základných druhov získate cenovo veľmi prijateľný variant. Ten je však počas užívania postupne predražený cez ďalšiu starostlivosť o takýto plot. Navyše drevo môže po čase zahnívať a vyžaduje si priebežný servis. Vrchná časť plota by mala byť skosená tak, aby na jej časti nestála voda. Ak by sme sa následne pozreli výlučne na plast, tak výhodou ja taktiež jeho bezúdržbovosť a takýto plot si prakticky nevyžaduje žiadnu ďalšiu starostlivosť. Na druhej strane však nemusí vyzerať luxusne a dizajnovo sa skôr hodí na oplotenie záhradkárskych či priemyselných pozemkov. Ak preto chcete radu v oblasti plotov v Bratislave, vyzdvihli by sme potom predovšetkým výhody drevoplastového prevedenia.

Najkvalitnejšie ploty v Bratislave vám zabezpečí http://exterierstav.sk/, stačí len kliknúť a objednať si ich služby.

Odporúčané weby