Ak žijete v paneláku, určite veľmi dobre poznáte zvuk šíriaci sa k vám od susedov. Či odspodu, či zvrchu, hluk prichádzajúci od susedov vám dokáže znepríjemniť príjemné chvíle trávené doma. Ak sa však tohoto hluku chcete raz a navždy zbaviť, bez odhlučnenia sa vám to nepodarí.

Problém najmä v starých panelákoch

Veľký boom výstavby panelákov sa zaznamenal v 70. rokoch minulého storočia. Technika nebola tak vyspelá a na stavbu panelákov sa používal menej kvalitný materiál, ktorý nedokázal zabrániť tomu, aby sa hluk nešíril.

Ak v jednom z takýchto panelákov žijete, kvalitné zateplenie paneláku vám nepomôže odstrániť šírenie zvuku od susedov. Pomôcť vám môže jedine kvalitné odhlučnenie bytu. Ak žijete v Bratislave a chcete si skvalitniť život v starých panelákoch, nájdite si firmu, ktorá sa špecializuje na odhlučnenie bytov v Bratislave. Je zbytočné najímať si firmy z druhého konca republiky. Takýchto firiem je dosť aj vo vašom meste.

Je potrebné si ale vybrať skúsenú firmu, ktorá vie aké materiály je potrebné skombinovať, aby vás už hluk prichádzajúci od susedov netrápil. Vyhnite sa tzv. „fušérom“ a uprednostnite skúsené firmy s množstvom pozitívnych referencií. Odporúčame vám dať si odhlučniť všetky steny + strop a podlahy.

Kročajová izolácia – kvalitná izolácia na podlahy

Okrem stien a stropov by ste nemali zabúdať aj na podlahy. Častokrát robíme chybu v tom, že pri pokladaní podlahy nemyslíme na izoláciu podlahy. Izoláciu podlahy, ktorá sa odborne nazýva aj ako kročajová izolácia, oceníte najmä v obývačke a v detskej izbe. Dupot, kroky dokážu byť veľmi nepríjemné pre spodných susedov. Myslite preto na dobré susedské vzťahy a investujte do trvácej kročajovej izolácie.

Táto investícia nepatrí medzi zbytočne vyhodené peniaze. Dokáže vám spríjemniť život v paneláku s množstvom susedov nad vami a pod vami. Bývajte tak, aby vás hluk od susedov nikdy nerušil a myslite aj na pohodlie susedov pod vami.

Odporúčané weby