Poznáte to. Snažíte si vybrať zo šatníka a botníka obľúbené kúsky, ktoré si plánujete v daný deň obliecť/obuť, lenže v tak veľkej skrini a botníku ich nedokážete nájsť.

Aby sa vám vždy podarilo nájsť si obľúbený kúsok, musíte si vytvoriť systém v ukladaní, ktorému budete rozumieť hlavne vy.

Oblečenie - rozdelenie podľa sezón

Aby ste nemali oblečenie uložené hocijako, vytrieďte si ho podľa sezón. Jarno- letné kúsky dajte spolu, jesenné a zimné tiež spolu. Ak máte priestranné rohové skrine, do vrchných políc umiestňujte oblečenie neaktuálnej sezóny. Teraz, keď je vonku zima, majte v dostupných policiach (tých, do ktorých dočiahnete aj bez pomoci rebríka) výhradne len zimné kúsky.

V dostupných policiach by ste teraz počas zimy mali mať toto oblečenie – svetre, tričká s dlhým rukávom, tričká s krátkym rukávom, tričká s trojštvrťovými rukávmi, dámske body, roláky, pulóvre. V časti na vešanie majte v popredí zateplené vesty, pletené kardigány, dlhé svetre na gombíky.

Univerzálne veci ako tričká s trojštvrťovými rukávmi a tričká s dlhými rukávmi, ktoré využívate aj v teplejšom ročnom období, napríklad na jar, majte vždy v popredných policiach. Ak máte dostatok priestoru, trieďte tričká aj podľa farieb.

Do časti na vešanie vám odporúčame dávať krčivé blúzky, kardigány, saká, dlhé svetre, ale aj sukne.

Drobnosti do plastového boxu

Spodnú časť skrine využite na drobnosti ako šály, šatky, čiapky, čelenky, rukavice. Tieto móde doplnky vám odporúčame dávať do plastového uzatvárateľného boxu. Takto budete mať všetko pokope a nestane sa vám, že nebudete môcť nájsť svoj obľúbený šál, či čelenku.

A čo obuv?

Jednoducho! Obuv aktuálnej sezóny majte vždy v botníku. Momentálne cez zimu vynosíte najviac vysoké čižmy. Tie sa vám s najväčšou pravdepodobnosťou všetky nezmestia do uzavretých botníkov, preto vám ich odporúčame dávať na rohože vedľa predsieňovej zostavy. Aby ste si ale botník nezničili od posypovej soli, predtým, ako dáte zimnú obuv do botníka, dôkladne si poumývajte podrážky. Podrážky musia byť nielen čisté, ale aj suché.

Teraz cez zimu by vám v botníku nemala chýbať táto obuv – klasické snehule, nízke čižmy na platforme, zateplené vysoké čižmy nad kolená a aj chelsea čižmy.

Odporúčané weby