Problémom každej druhej ženy je problematická pleť. Väčšina z nich sa vyhovára najmä na genetické predispozície, ale niekedy práve genetika nemôže za to, akú pleť ženy majú. V čom je teda problém? Najmä v tom, že ženy sa jednoducho nevedia postarať o svoju pleť a doplácajú na to. Na čo sa teda zamerať, aby ste mali pleť opäť čistú a krásnu?

Každej žene sedí iná kozmetika

Na začiatok by ste si mali uvedomiť, že kozmetika, ktoré sedí vašej kamarátke, nemusí sedieť vašej pleti. Aj keď má kamarátka len tie najlepšie skúsenosti s danou kozmetikou, vaša pleť ju nemusí dobre znášať. Práve naopak, môže vám spôsobiť kožné problémy, ktoré budete musieť konzultovať s kožným lekárom a to veru nebude príjemné. Odporúčame vám najskôr si kozmetiku viackrát po sebe vyskúšať a až potom ísť do obchodu a kúpiť si ju. Niekedy vám môžu volať z call centra a tvrdiť vám, že produkt, ktorý ste si vybrali, je skvelý. Keď však nevyskúšate vopred, nemôžete vedieť, či vám produkt nebude škodiť. Skúšajte sa teda skontaktovať s centrami krásy, ktoré síce ponúkajú konkrétne typy kozmetiky, vy sa však aspoň dozviete, či vám skúšaná kozmetika bude robiť dobre, alebo nie.

Odstraňovanie make-upu

S odstraňovaním make-upu má väčšina žien problém. Buď na to úplne zabúdajú, alebo to robia nedôkladne. Odstrániť make-up sa snažte vždy pred večerným sprchovaním. V opačnom prípade by ste si narobili zbytočné problémy – roztečená špirála, roztečený make-up, štípanie očí, upchávanie pórov. Uvedomte si, že akonáhle sa neodlíčite, pokožka sa dusí a skôr, či neskôr môžete očakávať objavenie hnisajúceho akné alebo zvýšenie počtu čiernych bodiek.

Na čierne bodky sa odporúčajú peelingy na tvár, ktoré vďaka svojmu zloženiu doslova zlikvidujú neustále sa objavujúce čierne bodky. Odstránia dôkladne nadmerný maz na pokožke.

Hydratácia pleti

Neodmysliteľnou súčasťou starostlivosti o pleť je aj jej hydratácia. Zimné obdobie je charakteristické extrémnymi výkyvmi počasia, ktoré pochopiteľne pôsobia nepriaznivo aj na pokožku. Preto pleť dôkladne hydratujte, aby bola zdravá. Vyberajte si skôr prírodnú kozmetiku – napríklad aj pomerne známu Ryor kozmetiku, ktorá je už na trhu celých 25 rokov. A to je veru dlhá doba, nemyslíte?

Odporúčané weby