Vyspať sa doružova – to je cieľom mnohých ľudí. Nie vždy sa to však dá. Je dokázané, že človeku sa lepšie spí cez víkendy, prípadne vtedy, keď vie, že ho nečakajú žiadne povinnosti, ako napríklad práca alebo škola. Na kvalitu spánku má vplyv mnoho faktorov, pričom najvýznamnejší je to, akú posteľ máme k dispozícií a v čom vlastne spíme. Navliecky na periny predstavujú ich neoddeliteľnú súčasť a v prípade, ak sú z kvalitného materiálu dokážu výrazne ovplyvniť aj kvalitu nášho spánku!

navliecky luxusna spalna

Výber návliečok na periny podľa materiálu

Obliečky sa vyhotovujú z viacerých materiálov, pričom každý materiál je rozdielny na základe kvality, ako aj iných parametrov. Medzi najčastejšie používané materiály patria nasledovné:

Bavlna – bavlna ako textilný materiál prináša so sebou celý rad výhod. Ak ste prišli s bavlnenými obliečkami do styku, určite nám dáte za pravdu, že sú výnimočné hlavne vďaka svojej hebkosti a pevnosti. A ako bonus, bez poškodenia vydržia naozaj dlho!

Bavlnený satén – neviete, čo si máte pod týmto označením vybaviť? Jedná sa však o 100% bavlnu! Z toho dôvodu sú takéto obliečky o niečo drahšie, sú však veľmi mäkké na dotyk a krásne sa lesknú. Jedná sa teda o mäkký materiál s dlhou životnosťou. Bavlnený satén predstavuje luxusnú tkaninu, do ktorej ak investujete trošku viac, odvďačí sa vám mnohými vecami!

Bambus bambus sa používa aj pri výrobe návliečok. V prípade návliečok sa jedná o delenie pomeru medzi bambusové vlákno a česanej egyptskej mako bavlny. Bambus chráni pred vznikom rozličných plesní či pred baktériami. Takéto návliečky sú maximálne priedušné, preto ich oceníte hlavne v letných mesiacoch.

Damašk možno ho charakterizovať ako bavlnenú látku, ktorá je tkaná nahusto. Z toho dôvodu na jej povrchu vznikajú rôzne zaujímavé vzory. Sú charakteristické prijateľnou cenou, krásnym vzhľadom, výbornými povrchovými vlastnosťami a takisto aj dlhou životnosťou.

Flanel – ak hľadáte hrejivé obliečky hlavne počas zimných mesiacov, tie, ktoré sú vyrobené z flanelu budú pre vás tým najlepším riešením! Vo väčšine prípadov sa takéto obliečky vyrábajú so zapínaním na zips.

Krep – krep ponúka viacero praktických vlastností – vysoká savosť, vzdušnosť, dlhá životnosť a nie je potrebné ich ani po praní žehliť. To, že majú „pokrčený“ vzhľad im pridáva na životnosti. Budete sa z nich teda tešiť niekoľko rokov!

Ak hľadáte kvalitné návliečky za prijateľné ceny, navštívte stránku https://www.luxusna-spalna.sk/, kde nájdete ich mnoho druhov za prijateľné ceny!

Odporúčané weby