Výber strešnej krytiny je pravdepodobne problém, na ktorý určite narazíte v prípade, ak vlastníte dom alebo práve staviate nový. Ide o naozaj dôležitú súčasť stavby, keďže strecha je niečo čo chráni nielen samotný dom, ale najmä obyvateľov, ktorí v ňom žijú. Výber vám môže sťažiť to, že na trhu sú už dnes škridle od výmyslu sveta, rôznych tvarov a farieb a zorientovať sa v tomto sortimente dá poriadne zabrať nejednému z nás. Pri výbere postupujte systematicky a nenechajte sa zlákať vidinou ušetrených peňazí. Strecha je niečo, na čom sa určite šetriť nevyplatí. Aké škridle teda máte na výber?

škridle terran

Tvar strechy je pri výbere škridiel dôležitým faktorom

Možno ste o tom ani netušili, no sklon vašej strechy do istej miery určuje, aké škridle budete mať na výber. Pre príliš šikmé strechy totiž nie sú vhodné všetky typy strešných krytín a preto si dajte pozor aj na túto skutočnosť. Šikmá strecha umožňuje väčšie využitie priestoru pod ňou a preto mnoho ľudí volí túto variantu. Sklon strechy však vplýva aj na ďalšie dôležité faktory, akými sú napríklad náklady na vykurovanie, udržiavanie nečistôt v oblasti strechy a podobne. Škridle, ktoré si vyberiete, by mali preto zodpovedať sklonu strechy, aby po určitých rokoch nedošlo k zatekaniu či iným neželaným prípadom.  

Je lepšie zvoliť si ľahkú alebo ťažkú strešnú krytinu?

Ak ste si už niečo študovali ohľadom škridiel, určite ste sa dozvedeli, že strešné krytiny sa delia na takzvané ľahké a ťažké. Ich názov samozrejme vyplýva z hmotnosti samotných škridiel a preto je veľmi dôležité zvážiť, aký typ si vyberiete. Ťažké strešné krytiny sú o niečo kvalitnejšie ako tie ľahké. Ich najväčšou výhodou je dlhá životnosť a pokiaľ žijete v chladných oblastiach, kde zima a sneh pretrvávajú ešte aj v jarných mesiacoch, bude pre vás úplne ideálna. Pripravte si však o niečo viac peňazí, pretože škridle, ktoré sa radia medzi ťažké, sú drahšie ako tie ľahké. Ľahké strešné krytiny sa tešia svojej obľube najmä preto, je možné ich použiť takmer na každú strechu.

Ak sa stále váhate, aké škridle budú pre vašu strechu najvhodnejšie, navštívte našu stránku https://krytina.sk/.

Odporúčané weby