S príchodom prvých jarných dní sa začneme viac zaujímať o záhradu a o stav rodinného domu. V zimných mesiacoch nás „trápilo“ len zabezpečenie paliva na kúrenie, odhŕňanie snehu z prístupových chodníkov a teraz nám ešte len začínajú tie pravé starosti. Na jar je potrebné dôkladne vyčistiť komín, prevzdušniť trávnik, vyčistiť odkvap a hlavne zamerať sa na tieto výškové práce.

Umývanie okien

Umývaniu okien sa v zimnom období nevenujeme tak často, ako počas teplejších ročných období, preto s príchodom jari poumývajte všetky okná na vašej nehnuteľnosti. Ak však vlastníte viacposchodovú nehnuteľnosť a každý rok máte problém poumývať okná z exteriéru, najmite si firmu, ktorá vám zabezpečí dôkladné umývanie okien. Firmy si dajú záležať na tom, aby vám nepoškodili fasádu, neznehodnotili tesnenia okien a hlavne, aby bola celá sklenená plocha bez špiny a šmúh.

Natieranie striech

Starostlivosť o strechu by sa nemala zanedbávať už od prvého momentu – od osadenia na rodinný dom. Pod vplyvom počasia sa strešná krytina začne znehodnocovať. Tomu sa však dá zabrániť, a to dôkladnou starostlivosťou.

Ak nebudete ignorovať stav vašej strešnej krytiny, zverte komplikované natieranie striech skúseným odborníkom, ktorý sa špecializujú aj na tieto výškové práce. Aj keď sa to zdá, natieranie striech si vyžaduje špeciálny prístup a hlavne špeciálnu techniku, ktorou firmy zameriavajúce sa na výškové práce samozrejme disponujú. Ak túto činnosť zveríte firme, máte istotu, že natieračské práce vo výškach budú zrealizované na 100%.

Jar je za rohom, preto myslite na všetky potrebné činnosti, ktoré by ste mali zrealizovať. Po zime nezabúdajte predovšetkým na trávnik, čistenie terasy, odstránenie kamienkov (s ktorými ste posýpali chodníky) z chodníkov a na umývanie okien. Ak sa vám počas zimy nebezpečne naklonil nejaký strom na záhrade smerom k vášmu domu, pouvažujte o jeho úplnom odstránení. Firmy zameriavajúce sa na výškové práce majú v ponuke aj spilovanie stromov pre prípad, že by ste mali záujem.

Odporúčané weby