Akýkoľvek zdravotný problém dokáže zamávať s psychikou každého z nás. Cítime sa beznádejne a náš zlý pocit umocňujú aj príznaky, ktoré dané ochorenie sprevádzajú.

Muži však znášajú zdravotné problémy oveľa ťažšie ako ženy. Najmä však tie, ktoré zhoršujú ich sexuálny život. Jednou z takýchto nepríjemných chorôb je erektilná dysfunkcia. Čo je to a ako s ňou bojovať?

Čo je to a ako sa prejavuje?

Erektilná dysfukcia je vlastné zdravotný problém, kedy muž nemôže alebo nedokáže udržať erekciu. Bez erekcie by neprebehlo pohlavné spojenie so ženou a muž by nedokázal počať dieťa.

Prejavuje sa neschopnosťou dosiahnuť erekciou. Prejavy erektilnej dysfunkcie však môžu byť rôzne. Niekedy môže byť penis dostatočne pevný, no nie až tak, aby bol schopný prieniku. Môže sa stať aj to, že sa penis jednoducho ani nepohne.

Páry väčšinou siahajú po prípravkoch, ktoré zmierňujú príznaky erektilnej dysfunkcie. Treba však prísť na hlavnú príčinu toho, čo to spôsobuje.

Rýchlou pomocou môžu byť tabletky Viagry. Zloženie Viagry uvoľňuje krvné cievy v penise a tým pomáha mužovi dosiahnuť erekciu. Za všetko môže účinná látka sildenafil.

Čo môže spôsobiť vznik erektilnej dysfunkcie?

Príčin môže byť niekoľko. Najčastejšie sa uvádza práve vek. Vedeli ste, že dokonca až polovica mužov po štyridsiatke sa trápi s problémami s erekciou a uvažujú nad obriezkou?

Nemusíte sa však kvôli tomuto trápiť. Treba sa však hneď hlásiť u lekára, aby vám problém s erekciou podchytil a pomohol vyliečiť.

Príčinou vzniku môže byť aj nadmerné stresové vypätie, ale dokonca aj problémy so štítnou žľazou.

Nikdy netajte pred partnerkou problém s erekciou. Ak už dlhšie pozorujete problémy s erekciou, nekomplikujte si to tým, že to budete pred partnerkou tajiť. Partnerka si všimne váš nezáujem o sex a môže vás podozrievať z nevery. Nechceme tvrdiť, že to tak bude. Určite sa však zdôverte osobe, s ktorou žijete v partnerskom alebo manželskom zväzku.

Odporúčané weby