Každá žena túži mať vlastný priestor na odkladanie kabátov, búnd, topánok. Väčšine žien sa ale tento sen nesplní a bude sa musieť uskromniť s malou skriňou v spálni, poprípade v predsieni.

Ak ale máte problém usporiadať si vnútro šatníka, inšpirujte sa týmito praktickými radami a uvidíte, že sa už nikdy nestane, že nebudete môcť nájsť svoje obľúbené tričko.

Veci aktuálnej sezóny vždy vpredu

Aby ste nemuseli hľadať svoj obľúbený kúsok po celej vysokej šatníkovej skrini, odporúčame vám dávať si oblečenie aktuálnej sezóny dopredu. Momentálne je sezóna jeseň/ zima, takže dávajte dopredu svetre, dlhé tričká, pletené roláky a tričká s trojštvrťovými rukávmi. Samozrejmosťou sú aj blúzky a kardigány. Tie však majte v časti na vešanie, aby sa vám nepokrčili a nedeformovali sa.

Nohavice pokope

Dlhé nohavice, legíny, zateplené legíny, ale aj džínsy majte v jednej polici. Elegantné kostýmové nohavice vešajte na vešiaky. Tie je potrebné chrániť pred tým, aby sa vám neskrčili.

Nohavice neaktuálnej sezóny, čiže leta, dávajte do najvrchnejších políc vašej šatníkovej skrine. Ak ste si z ponuky sektorových nábytkov vybrali priestrannú šatníkovú skriňu, určite budete mať dosť priestoru aj na takéto triedenie sezónnych vecí. Ak nosievate kulotky a tenké cigaretové nohavice, tie vám odporúčame nechávať v popredných policiach počas celého roka. Kulotky využijete aj cez prechodné obdobie – na jeseň.

Kardigány, šaty a blúzky na vešiakoch

Kardigány vzhľadom na to, že sú pomerne dlhé a po zložení by zabrali viac miesta, vám odporúčame vešať do časti na vešanie. Vešajte aj šaty, blúzky, bomber bundy, vesty, ale aj všetko, čo sa veľmi krčí.

Na úplný spodok šatníkovej skrine vám odporúčame kúpiť si priesvitný uzatvárateľný box, do ktorého vám odporúčame dávať si šatky, šály, čiapky, baranice, šiltovky. Priestor naspodu šatníkovej skrine využijete dokonale na takéto drobnosti, ktoré bolo vždy problém uložiť.

Do vrchných políc si dávajte všetky veci neaktuálnych sezón, ale pozor, aby ste nevytvárali veľké kopy, ktoré by vám hneď po otvorení šatníkovej skrine padali na drevenú dlážkovicu.

Skončite s chaotickým usporiadaním oblečenia v šatníku a inšpirujte sa našimi radami.

Odporúčané weby