Vysoký výskyt hmiel aj v nížinách je typický pre jesenné obdobie, najmä pre október. Ak jazdievate v skorých ranných hodinách, nepríjemnosti vám nespôsobujú len ranné zápchy, ktoré sú snáď v každom meste, ale aj nízka viditeľnosť kvôli hmlám.

Ako teda jazdiť bezpečne, aby hmla nebola príčinou vašej dopravnej nehody?

Lepšie osvetlenie cesty pomocou LED žiaroviek

Úspornejšie, lacnejšie, ale aj lepšie osvetlenie vám poskytne LED osvetlenie auta. Odporúčame vám kúpu najkvalitnejších LED auto žiaroviek H4, ktoré sa používajú na predných svetlometoch. Dokážu osvetliť aj tú najtmavšiu neosvetlenú vozovku, pretože majú dostatočnú svietivosť, ktorá vám umožní vidieť do takej vzdialenosti, akej potrebujete.

Choďte radšej pomalšie

Ak sa chcete vyhnúť zrážkam pri nižšej viditeľnosti, choďte radšej pomalšie, ako je predpísaná rýchlosť. Navyše teraz, kedy je jelenia ruja by ste mali byť ešte viac opatrnejší najmä na úsekoch, ktoré sú označené dopravnou značkou, ktorá vodičom oznamuje, že v danom úseku je vysoký výskyt lesnej zveri prechádzajúcej cez cesty. Ak chodievate cez horské oblasti, kde je cesta medzi vodným tokom a lesom, zvýšte pozornosť najmä počas menšej viditeľnosti v ranných hodinách. Oplatí sa ísť pomalšie, ako riskovať, že do vás narazí statný jeleň.

Lesníci používajú nočné videnie, aby sa vyhli lesnej zveri. Vy určite používajte kvalitné osvetlenie auta a v danom čase chodievajte radšej pomalšie.

Musíte mať priority

Vyhnúť zrážkach sa môžete jedine vtedy, ak nebudete myslieť na doháňanie straty času, ktorý ste strávili chystaním detí do školy a v kolónach, ale bude pre vás dôležitejšie mať LED žiarovky do auta a jazdiť pomalšie, keď to bude potrebné.

Dávajte si pozor na cestách, aby ste si nespôsobili zbytočné problémy a myslite predovšetkým na vaše zdravie.

Odporúčané weby