Aj keď sa letné prázdniny končia, niektoré rodiny na túto chvíľu vyslovene čakali. Koncom letných prázdnin ponúkajú cestovné kancelárie last minute dovolenky, ktoré mnohým rodinám ušetria nemálo peňazí. Ak patríte k takýmto dovolenkárom a na dovolenku chodievate vyslovene autom, poradíme vám, čoho by ste sa mali držať, aby vaše cestovanie bolo čo najmenej stresujúce.

Dajte si auto skontrolovať pred odchodom

Nikdy necestujte bez toho, aby ste si dali skontrolovať auto. Počas cesty sa vám môžu pokaziť stierače a budete potrebovať kvalitnejšie stierače. Horšie, keď sa vám pokazí plynový a brzdový pedál a nedajbože motor. Ak dovolenku plánujete aspoň týždeň pred odcestovaním, mechanik v autoservise vám nájde termín, kedy sa do servisu dostaviť. Radšej neriskujte, pretože potom už bude neskoro ľutovať, že ste si auto neskontrolovali a ostanete kdesi v cudzej krajine bez pomoci.

Vane do kufra – ideálne pomôcky na dlhé cesty

Určite sa aj vám stalo, že ste niekam cestovali a akonáhle ste otvorili kufor, batožina bola poprehadzovaná a niektoré veci dokonca znehodnotené.

Ak cestujete do zahraničia k moru, odporúčame vám zaobstarať si vane do kufra. Sú pevné, protišmykové a udržia vám akúkoľvek batožinu. Navyše majú zvýšený okraj, preto ak budete prevážať fľaše s tekutinami, máte istotu, že vám tekutiny nepreniknú na filcové čalúnenie v kufri.

Oblečte si pohodlné oblečenie a pohodlnú obuv

Myslite na to, že budete cestovať niekoľko hodín. Obliekajte si pohodlné bavlnené alebo ľanové oblečenie a nezabúdajte ani na kvalitnú a hlavne vzdušnú obuv. Odporúčame buď šľapky, alebo pohodlnejšie dámske tenisky z vášho botníka. Dávajte pozor, aby vám obuv nerobila otlaky a neopúchali vám v nej nohy. Musí to byť to najpohodlnejšie, čo doma máte.

Užite si posledné letné dni na dovolenke pri mori a nezabúdajte sa riadiť týmito radami. Uvidíte, že na váš záver leta budete spomínať ešte aj na Vianoce.

Odporúčané weby