Dovolenky a leto. Nerozlučná dvojica, okolo ktorej sa točia dlhočizné rodinné rozhovory, pretože – dohodnúť sa na dovolenke, na ktorú ide viac ako jeden človek, je skutočne náročné. A čo vy, už viete, kde si pôjdete tento rok oddýchnuť? Či ste ešte nemali chuť púšťať sa do dohadovania a naťahovania sa o destinácii? Keby som mohol vybrať za vás, beriem Taliansko. No a čo, že je to čižma Európy. Je to pekná, kvalitná, pohodlná a príjemná čižma Európy.

Netypické miesto v klasickej destinácii

To, že je Taliansko klasická dovolenková destinácia, je jasné. Ale ak chcete stále niečo talianske a netypické, navštívte Capo Vaticano. Toto mestečko sa nachádza v najjužnejšej časti Talianska, na úplnej špičke čižmy. Táto špička sa volá Kalábria a mieša sa tu talianska kultúra s gréckou. Capo Vaticano je označované za jedno z najromantickejších miest v Taliansku, takže sa pripravte na to, že budete sentimentálny. Andezitové dlažobné kocky, azúrové more, úpätia skalnatých hôr, úzke uličky s grécko-talianskou architektúrou a genius loci.

Pozor na jazyk

Hoci je Kalábria medzi turistami (ob)ľúbená, máte tu problém sa dohovoriť po anglicky či po nemecky. Preto, ak chcete splynúť a zapadnúť, a tak si ešte viac vychutnať toto magické miesto, urobíte dobre, keď sa prihlásite sa na jazykový kurz a získate základy jazyka. Taliančina je jednoduchý jazyk a na objednanie si kávy, opýtanie sa na cestu či zistenie počasia na ďalší deň, vám pokojne bude stačí trojtýždňový kurz, ktorý potom obrúsite v samotnom Taliansku.

Netypické miesto v netypickej destinácii

Keď hľadáte niečo ešte viac netypické a nechce sa vám tlačiť na plážiach so stovkami ďalších turistov, skúste niečo, čo by vám pred pár rokmi ani nenapadlo. Skúste dovolenku v Albánsku a užijete si skutočný pokoj, oddych, prírodu, ktorú Albáncom môže závidieť nejedna krajina, spoznajte novú, výnimočnú kultúru a vybočte zo svojich koľají, ktoré vedú do stanice „rutina". Dovolenka v tomto balkánskom štáte je ako stvorená pre tých, ktorí radi rušia stereotypy.

Odporúčané weby