Najmä tí, ktorí bývajú na byte, dobre vedia, že organizovať úložný priestor v malom byte je pomerne náročné. Aby ste však zvládli uskladniť všetky veci, ktoré máte, potrebujete si stanoviť ako – taký plán, ktorého sa pri zariaďovaní domácnosti budete držať. V opačnom prípade budete musieť preriediť veci alebo časť vecí presunúť k rodičom do bytu/ domu. Ako sa však vysporiadať s úložným priestorom v chodbe?

Vstavané skrine na mieru

Jedinou možnosťou budú práve vstavané skrine na mieru. Každý nábytkársky dom okrem skríň stanovených rozmerov dáva možnosť práve takým, ako ste vy, dať si vytvoriť na mieru vstavané skrine s pevnejším posuvným systémom. Zaplnia vám tak priestory, do ktorých by ste s najväčšou pravdepodobnosťou nábytok klasických rozmerov nezmestili. Musíte však rátať s tým, že výroba vstavaných skríň je pomerne drahšia. Navrhnite si vlastný typ vstavanej skrine. Je len na vás, či si zvolíte viac miesta na vešanie alebo viac políc. Prispôsobte to hlavne svojim potrebám.

Nábytkové vešiaky

Najmä teraz, cez zimné mesiace, je potrebné mať v chodbe k dispozícii nábytkové vešiaky, ktoré vám umožnia vešať si zimné bundy a zároveň tak neprepĺňať spálňu. Vyberajte si vždy pevné (najlepšie chrómové) nábytkové vešiaky, aby sa pod náporom oblečenia nezlomili a nespôsobili tak pohromu. Umiestnite ich tak, aby vám nebránili prechádzať cez úzke chodbové priestory.

Využite všetok dostupný priestor maximálne a navrhnite si také riešenie, ktoré vám pomôže uskladniť všetky veci a zároveň vám neskomplikuje prechod cez chodbu. Nábytok v predsieni si vyberajte podľa rozmerov, poprípade si ho dajte vyrobiť na mieru. Jednoznačne však spravte poriadok v oblečení. Letné oblečenie v zimnom období vložte do nadstavcov, poprípade najvyšších políc, kde nebude zavadzať. Úložný priestor by mal byť prehľadný a nemal by narúšať celkovú harmóniu domácnosti.

Odporúčané weby