Dopriať si kvalitný spánok by malo byť v každom jednom z nás záujme, pretože len kvalitným spánkom vieme načerpať energiu, ktorú budeme potrebovať do nasledujúceho dňa. Kvalitu spánku ovplyvňuje nielen posteľ či matrac, ale aj obliečky či posteľné plachty, ktoré či chceme, alebo nie prichádzajú do kontaktu s kožou človeka. To je nesmierne dôležité, a preto kvalita by mala byť na prvom mieste. Kvalitné posteľné plachty poznať už na dotyk. Viete, ako si správne vybrať posteľné plachty a čo všetko treba brať do úvahy, ak túžime po kvalitnej plachte?

posteľné plachty na veľkú posteľ

Posteľné plachty a ich kvalitu spoznáte už na dotyk

Už v poslednej dobe neplatí pravidlo, že cena odzrkadľuje kvalitu a to isté platí aj ak vyberáte posteľné plachty. Taktiež už neplatí ani to, že posteľné plachty či obliečky sa vyberajú podľa farby, vzoru. Výber posteľnej plachty musí byť komplexný a do úvahy vstupujú nasledovné faktory: veľkosť, materiál, farba. Najčastejšie vyberanými posteľnými plachtami sú pevné posteľné plachty zo stopercentnej bavlny, froté plachty, flanelové posteľné plachty, posteľné plachty z mikrovlákna a posteľné plachty s lycrou. Každé z nich majú svoje výhody a nevýhody.

Pevné posteľné plachty sú vhodné na použitie počas celého roka, keďže bavlna je materiálom vhodným na používanie kedykoľvek v roku. Ide o prírodný materiál a tento materiál ocenia alergici aj astmatici. Samozrejmosťou je príjemný materiál na pokožku, pretože tieto posteľné plachty sa vyznačujú mäkkosťou, priedušnosťou. Do chladnejších mesiacov sú vhodné froté posteľné plachty, ktoré sú vyrobené zo stopercentnej bavlny. Takéto plachty sa vyznačujú hrejivosťou a samozrejmosťou je aj mäkkosť. Ak nemáte čas na žehlenie, tak tieto plachty budete milovať, pretože sa nemusia žehliť.

Zo stopercentnej bavlny sú vyrobené aj známe posteľné plachty – jersey. Tak ako všetky bavlnené posteľné plachty, aj tieto sú príjemné k pokožke a nemusíte ich žehliť. Na chladné obdobie okrem froté plachty si môžete vybrať aj posteľné plachty z mikrovlákna či flanelové posteľné plachty. Spoločnými vlastnosťami je hrejivosť a samozrejme aj sú príjemné na dotyk. Rozdielom je materiál, z ktorého sú vyrobené. Posteľné plachty z mikrovlákna sú vyrobené z polyesteru, teda z umelého materiálu, flanelové sú naopak zo stopercentnej bavlny, prírodného materiálu. Posteľné plachty zo spomínaných materiálov sú dostupné aj v klasickej verzii i vo verzii s napínacou gumičkou. Ak aj vyhľadáte kvalitné posteľné plachty, ktoré budú príjemne na pokožku, bude sa vám na nich príjemne spať, navštívte webovú stránku https://www.luxusna-spalna.sk/

Odporúčané weby