V každej firme sú potrebné určité stroje. Niekedy je však potrebná aj separácia malých častíc, ktorých triedenie nie je možné rukami. V mnohých firmách našli uplatnenie práve magnetické separátory, resp. separátory magnetických častíc.

Ak ste sa s nimi doposiaľ nestretli a chcete sa s nimi bližšie zoznámiť, teraz máte vynikajúcu možnosť.

Separátor magnetických častíc

Separátor magnetických častíc je pomôcka, ktorej úlohou zachytávanie kovových magnetických nečistôt z materiálu. Táto pomôcka pomáha v priemyselne zameraných firmách a častokrát výrazne pomáha pri výrobe finálnych produktov. Vyčistiť tak malé kovové magnetické častice z materiálu by bolo ručne prakticky nemožné a preto sú potrebné práve tieto pomôcky, stroje na zachytávanie magnetických nečistôt. Tento separátor sa ale delí podľa toho, z akého materiálu triedi tieto nečistoty. Môže byť tuhý alebo tekutý. Vždy preto prispôsobujte výber separátora magnetických častíc práve tomu, z akého materiálu chcete tieto magnetické nečistoty odstraňovať.

Tento separátor je lepšie, keď vám vyrobia priamo na mieru, preto treba vyhľadávať také firmy, ktoré dokážu prispôsobiť požiadavky klienta a separátor tak prispôsobiť práve jeho požiadavkám.

Magnetické odlučovače

V sekcii magnetických separátorov nájdeme aj magnetické odlučovače. Môžete ich nájsť aj pod názvom obojstranné magnetické separátory. Tieto odlučovače, ako už z názvu vyplýva, odlučujú nejaké nečistoty z materiálu. Jedná sa o separátor pre suché zmesi s automatickým čistením. Slúži na separáciu veľmi jemných kovových nečistôt do veľkosti 5 mm. Je prakticky nemožné takéto čistenie realizovať ručne. Jeho hlavnou podstatou je prepadový labyrint magnetických tyčí v dvoch radách. Je ale možné vyrobiť viac rád, a to všetko na želanie klienta.

Ak potrebujete separovať magnetické nečistoty z materiálov, odporúčame vám objednávať si do firmy tie najlepšie magnetické separátory. Určite využijete klasický separátor magnetických častíc a poslúži vám aj obojstranný magnetický separátor známy aj ako magnetický odlučovač.

Odporúčané weby