Aj keď dnešná mladá generácia sa do majstrovania v dielni príliš nehrnie, sú aj výnimky. Mnohí ľudia nedajú dopustiť na svoje malé dielničky a vždy, keď sa niečo pokazí, snažia sa to opraviť práve v nej.

Ak ste domáci kutil a chceli by ste obohatiť svoju dielňu o praktické pomôcky, rozhodne by ste si mali zaobstarať práve tieto.

Strojné závitníky

Vytvorenie závitov nie je pri správnom vybavení problém. Ak niečo tvoríte, alebo potrebujete niečo spevniť a potrebujete k tomu aj vytvorenie závitu, potrebujete kvalitné závitníky. Odporúčame vám preto do svojej dielne kúpiť strojné závitníky. Mali by ste uprednostňovať strojné závitníky, ktoré sa vyrábajú z kvalitných materiálov. Znamená to, že pri tvorbe závitov by sa strojné závitníky nemali poškodiť.

Pri strojných závitníkoch môžete počítať s kvalitným povrchom, ktorý vám umožní opracovať akýkoľvek materiál. Práve z tohto dôvodu by nemali chýbať ani vo vašej dielni.

Škrabáky NOGA

Opracovávate kovy a plasty? Ak áno, v tom prípade by vám v domácej dielmi nemali chýbať škrabáky NOGA. Jedná sa o kvalitné ručné nástroje, ktoré sú určené predovšetkým na opracovávanie vyššie spomínaných materiálov. Systém škrabákov NOGA pozostáva z toho, že máte možnosť meniť nože, zatiaľ čo držiak ostáva pôvodný. V prípade, že budete potrebovať zraziť hrany alebo odstrániť triesky, môžete použiť práve praktické škrabáky NOGA.

V ponuke tejto značky škrabákov si môžete vyberať škrabáky pre väčší záber, záhlbníky, jemnejšie škrabáky, trojhranné a vnútorné škrabáky, keramické škrabáky, ale aj obojstranné odihľovacie škrabáky.

Každý domáci kutil potrebuje mať praktické vybavenie dielne. Okrem strojných závitníkov a škrabákov NOGA vám odporúčame investovať aj do organizéra náradia určeného do dielne. Môžete v ňom uskladňovať všetky drobné pomôcky, materiál a mať zároveň prehľad, kde sa čo nachádza. Nesmie chýbať brúsny papier, pracovné rukavice, dobré osvetlenie, ale nesmie chýbať ani držiak na náradie určený na stenu.

Odporúčané weby