Obavy s odcudzenia motorových vozidiel sú v súčasnej dobe na mieste. Viacerí majitelia nových áut majú obavy, že im motorové vozidlá ukradnú na dovolenke, pred panelákom, či dokonca pred obchodným centrom.

Ako teda chrániť motorové vozidlo pred odcudzením?

Pred odchodom od auta skontrolujte všetky okná a dvere

Ak chcete chrániť motorové vozidlo pred odcudzením, je veľmi dôležité pred odchodom od auta skontrolovať, či sú všetky okná a dvere zavreté. Aj malá škáročka môže spôsobiť vykradnutie auta a aj jeho samotné odcudzenie.

Vždy je potrebné skontrolovať si okrem okien aj dvere, či sú zamknuté. Najmä pri starších autách môže centrálne zamykanie robiť problémy a niektoré dvere nemusí uzamknúť. Práve z tohto dôvodu odporúčame skúsiť po zamknutí všetky dvere, vrátane kufra.

Vo všeobecnosti sa odporúča investovať hlavne do najlepšieho zabezpečenia auta proti krádeži.

Nenechávajte nič cenného v interiéri auta

Motorové vozidlo ochránite pred odcudzením aj vtedy, ak nebudete nechávať cennosti v interiéri auta na viditeľnom mieste, napríklad na palubnej doske, či na sedačkách. Cennosti, ako mobily, tablety, notebooky, tašky, kabelky nenechávajte na viditeľnom mieste.

Zabránite tak odcudzeniu automobilu.

Motorku chráňte kvalitným alarmom

Ak ste milovníkmi jednej stopy a chcete chrániť toto vozidlo pred odcudzením, používajte kvalitný alarm na motorku. Kvalitný alarm na motorku dokáže sledovať aktuálnu polohu motorky, náklon motocykla, ale dokáže poskytnúť aj úplný prehľad o aktuálnom stave motorky.

Čo sa týka automobilu, ak pôjdete autom mimo svojho bydliska, odporúčame parkovať v bezpečných lokalitách, ideálne na parkoviskách strážených kamerovým systémom, či strážnou službou. Aby ste ale ochránili automobil a motorku, bude si to vyžadovať lepší zabezpečovací systém.

Odporúčané weby