Hovorí sa, že život v obciach je pokojnejší, prijateľnejší, či už pre starších ľudí, alebo aj pre mladé rodiny. Každý starosta obce zavádza opatrenia, aby zvýšil bezpečnosť občanov v obci. Na čo by sa ale starostovia obcí mali najviac zamerať?

Kvalitnejšie a úspornejšie osvetlenie

Začať by mali kvalitnejším a úspornejším osvetlením. Bezpečnosť na cestách, chodníkoch, ale aj na verejných parkoviskách je veľmi dôležitá. Navyše osvetlenie patrí k najvyšším výdavkom miest a obcí. Ak chcete zvýšiť bezpečnosť v obciach, malo by sa investovať do kvalitnejšieho a zároveň úspornejšieho verejného LED osvetlenia. Vydrží podstatne dlhšie, presvetlí aj tie najtmavšie miesta v obci a šetrí aj obecný rozpočet.

Viaceré obce sa pustili do výmeny zastaralých pouličných lámp a klasické verejné osvetlenia nahrádzajú lepším verejným LED osvetlením.

Viete, že práve investíciou do kvalitnejšieho a úspornejšieho osvetlenia nielenže ušetríte rozpočet, ale aj znížite kriminalitu a zabezpečíte lepšiu plynulosť premávky na cestách? Kvalitnejšie osvetlenie poskytne vodičom lepší rozhľad a najmä vreckoví zlodeji nebudú mať žiadnu šancu.

Zavedenie kamerového systému na rizikových miestach

V centre obce, pri škole, ale aj pri nebezpečných križovatkách zaveďte kamerový systém. Ako obec to jednoznačne oceníte, pretože sa vám podarí odhaliť tých, ktorí ohrozujú jazdou ostatných účastníkov premávky, ale aj chodcov. Zároveň chráni pred výtržnosťami a zlodejmi.

Miesta, rizikové miesta, by mali byť chránené kamerovým systémom. Zvýši sa tak bezpečnosť v obci a ľudia sa budú cítiť v bezpečí.

V prípade, že by bol nejaký problém s prerušením káblov, dá sa najať firma, ktorá sa špecializuje na lokalizáciu káblových porúch.

Zvýšiť bezpečnosť v obciach je na pleciach každého starostu a poslancov. Začať by sa jednoznačne malo výmenou verejného osvetlenia za spoľahlivejšie verejné osvetlenie. Pokračovať by sa malo zavedením kamerového systému.

Odporúčané weby