Podnikanie je pre niekoho jediná možnosť, ako sa sať finančne nezávislým. Napriek tomu, že mzdy väčšina firiem neustále zvyšuje, veľké firmy nevytvárajú ideálne podmienky na prácu všetkých zamestnancov. Ak máte dobrý nápad a samozrejme aj finančné prostriedky, poradíme vám pár užitočných rád, ktoré ako začínajúci podnikateľ oceníte.

Chcete živnosť, alebo s.r.o.

Skôr, ako začnete podnikať, bude potrebné, aby ste sa rozhodli, či chcete živnosť alebo s.r.o. Rôzne porovnania výhod a nevýhod živnosti a s.r.o. firiem nájdete na internete. Je dobré, aby ste sa rozhodli pre výhodnejšiu formu podnikania pre vás. Napríklad čo sa týka vzniku podnikania, živnosť bez problémov založíte do 2-4 dní. Pri s.r.o. spoločnosti to ale priemerne trvá 10 pracovných dní. Nevýhodou živnosti je ale to, že ručia celým svojim majetkom, ale i majetkom rodiny. Výhodou eseročky je to, že spoločník neručí celým svojim majetkom za záväzky spoločnosti.

Každému vyhovuje niečo iné, preto skôr, ako začnete podnikať, si nájdite takéto porovnanie a dôkladne zvážte, či uprednostníte živnosť alebo s.r.o.

Prineste niečo nové a dbajte na kvalitu

Ak chcete začať podnikať, dôležité je priniesť niečo nové, samozrejme v tej najlepšej kvalite. Produkty, po ktorých je veľký dopyt a sú kvalitné, budú najviac predávané. Pre úspech je potrebné priniesť niečo nové, niečo, čo je potrebné, kvalitné.

Zahraniční podnikatelia musia okrem založenia organizačnej zložky myslieť aj na tuzemskú konkurenciu. Predsa len viacerí zákazníci sú skeptickí voči niektorým novým zahraničným podnikateľom.

Pre úspešné podnikanie je potrebné vyhnúť sa byrokracii, vybrať si správnu formu podnikania, prinášať niečo nové vo vysokej kvalite a zároveň myslieť v prvom rade na potreby klientov, pretože klienti tvoria zisk a ak oni nebudú spokojní, firma nebude ďalej napredovať.

Odporúčané weby