Dni sa síce skracujú, pekné počasie v našich končinách ešte stále prevláda. Celé leto trávia majitelia bytov práve na balkóne. Ak vám ale počas leta neostal čas na renováciu balkóna, využite posledné záblesky leta na rekonštrukciu balkóna. Moderný štýl vášmu balkónu určite pristane.

Dobre tesniace balkónové dvere

Ak vám cez staré balkónové dvere vnikal horúci vzduch v lete dovnútra, je načase ich vymeniť. Odporúčame nahradiť ich balkónovými jednokrídlovými dverami, ktoré sú otváravo-sklopné. Takéto balkónové dvere zabránia prenikaniu vzduchu do interiéru a majú vynikajúce tesnenia.

Využite ešte pekné dni na výmenu balkónových dverí a nahraďte ich novými plastovými balkónovými dverami.

Vymeňte dlažbu za drevenú podlahu

Drevo je kvalitný, nadčasový prírodný materiál, no vyžaduje si náročnejšiu starostlivosť ako napríklad keramická dlažba. Ak ale chcete mať balkón zariadený v modernom štýle, musíte dať zbohom chladným materiálom ako je napríklad aj dlažba. Je dokázané, že práve drevená podlaha udržiava príjemné teplo, zbytočne sa neprehrieva (čo oceníte najmä v lete) a prinesie na váš balkón trošku prírodných prvkov. Keď budete chodiť po drevenej podlahe, budete mať pocit, ako by ste sa nachádzali v lese. Cítiť sa uvoľnene - to by malo byť primárnym cieľom a práve preto vám odporúčame osadenie drevenej podlahy na váš balkón.

Balkón je malá plocha, drevená podlaha vás nevyjde tak draho, ako keby ste si ju mali dať do celého bytu. Tam môžete drevenú podlahu nahradiť lacnejšou laminátovou podlahou v dekore dreva.

Kovové stojany na kvety, bylinky

Voľný priestor na balkóne môžete využiť na vytvorenie malej „botanickej záhrady“. Môžete si kúpiť rôzne ťahavé kvety, alebo si na ne zasadíte bylinky. To však odporúčame až ďalšiu sezónu, čiže na jar. Záhradné stojany na kvety so solárnym osvetlením budú príjemným spestrením balkóna.

Odporúčané weby