Záver leta sa neuveriteľne rýchlo blíži a dni sa začínajú pomaly, ale isto skracovať. Ak nepatríte k milovníkom letných horúčav, tak sa už určite neviete dočkať chladnejšieho jesenného počasia. Keďže sa dni začínajú skracovať, čoraz viac času začíname tráviť oddychom v interiéri. Počas dlhých zimných večerov a chladných jesenných dní budeme tráviť viac času leňošením na posteli.

Ak si chcete vychutnávať príjemné pohodlie v spálni, zamerajte sa predovšetkým na toto.

Výber jemných posteľných obliečok

Keďže dni sa začínajú ochladzovať, konečne si máme možnosť vychutnávať príjemný vzduch v spálni. Aby sme si ale mohli užívať a vychutnávať príjemné chvíle relaxovaním v spálni, potrebujeme na dotyk príjemné posteľné obliečky. Odporúčame bavlnené posteľné obliečky, ktoré vynikajú svojou kvalitou – sú jemné, nekrčivé a aj po niekoľkých praniach si zachovávajú pôvodnú farbu a tvar. Obľúbenými posteľnými obliečkami sú aj krepové posteľné obliečky, či flanelové obliečky. Z flanelu sa vyrábalo kedysi aj kvalitné detské oblečenie – detské košele.

Flanel je teplý, hrejivý materiál ideálny na jeseň a zimu. V letných mesiacoch zase oceníte chladivé saténové posteľné obliečky.

Vyberte si vzorované posteľné obliečky z príjemného jemného materiálu, teraz na jeseň a zimu ideálne aj hrejivého.

Nezabúdajte ani na posteľné plachty

Aby ste mohli pohodlne relaxovať v spálni, okrem príjemných obliečok si dajte na matrace kvalitnejšie posteľné plachty. V prichádzajúcom chladnom období oceníte farebné froté plachty, ktorých farbu prispôsobíte farbe posteľných obliečok. Posteľné plachty by mali byť napínacie s gumičkou všitou po celom obvode.

Huňaté deky

V zime potrebujete okrem kvalitných paplónov aj huňaté deky. Môžete ich použiť aj ako prehoz na posteľ, ale môžete ich mávať na kresle pri manželskej posteli pre prípad ako je tento. Užívanie si príjemného pohodlia v spálni na posteli pri dobrej knižke a teplom čaji si priam vyžaduje huňatú deku. Odporúčame dať si vyrobiť ručne pletenú deku z Merino vlny.

Odporúčané weby