Obľubujete zimu a obzvlášť zimné športy ako je hokej či krasokorčuľovanie? Ak ste navyše aj z Bratislavy, tak v tom prípade ste už určite počuli o brúsení korčúľ v Bratislave. Môže sa vám zdať, že brúsenie korčúľ je nepodstatná činnosť, navyše ak korčuľujete len rekreačne. Tak v tom prípade ste na omyle. Brúsenie korčúľ je veľmi dôležité. Na jednej strane kvôli vašej pohode, stabilite a rýchlosti pri korčuľovaní a na druhej strane kvôli údržbe a dlhšej životnosti korčúľ.

brúsenie korčúľ bratislava

Rýchlosť a stability na ľade ? Využite brúsenie korčúľ v Bratislave

Nabrúsiť korčule v Bratislave vôbec nie je v dnešnej dobe žiadny problém. Skôr ako sa rozhodnete ísť na brusenie korcul Bratislava, je potrebné si na začiatok ujasniť, že existuje viacero typov korčúľ.  Je logické, že sa inak budú brúsiť korčule napríklad hokejové, inak sa budú brúsiť korčule určené na krasokorčuľovanie, inak na rýchlostné korčuľovanie a inak sa budú brúsiť korčule, ktoré sú určené na rekreáciu. Dokonca faktom je , že inak sa brúsia aj samotné typy korčúľ, to znamená že brúsenie napríklad hokejových korčúľ je rôzne. Inak nabrúsené korčule má obranca, inak zase útočník a iný spôsob brúsenia sa zvolí pri brúsení korčúľ pre brankára. Rovnaká zásada platí aj pri brúsení korčúľ pre krasokorčuliarov. Nabrúsenie korčúľ pre tanečné páry je iné ako nabrúsenie pre napríklad jednotlivca. Pri brúsení korčúľ sa treba zamierať na 2 veci a to je brúsenie hrany a brúsenie profilu. Pod hranou rozumieme nôž korčule zo spodnej strany. Je to vlastne tá časť, ktorá sa priamo dotýka ľadu. V zásade platí, že čím je polomer brúsenia väčší , tak tým pri korčuľovaní dosiahnete vyššiu rýchlosť. Naopak ak je polomer menší, zvýši sa vaša stabilita, ale zase uberiete z rýchlosti.  Ak sa teda rozhodnete pre brúsenie korčúľ v Bratislave, všetky tieto informácie o brúsení určite budú vedieť odborníci, ktorí vám radi pomôžu.

Kedy je najvyšší čas na brúsenie korčúľ?

Túto otázku si kladú všetci nadšenci korčuľovania. Odpoveď je jednoduchá, vždy keď sa vám korčule zdajú tupé, nie ste na nich takí stabilní a rýchli ako predtým. Práve vtedy je vhodné využiť služby brúsenia korčúľ v Bratislave. Či už ste rekreačný alebo športový korčuliar, treba dbať na úpravu korčúľ.

Odporúčané weby