V súčasnej modernej dobe nie je vôbec ťažké komunikovať s niekým na opačnej strane sveta. Ide to jednoducho cez mail či rôzne sociálne siete. Posielanie fotiek či videí je bežnou súčasťou našich životov a často si to ani neuvedomujeme. Ak však chceme niekomu poslať niečo hmotné a navyše do zahraničia, musíme už využiť iné špecializované služby. Našťastie poslať balík do zahraničia dnes už nie je žiadny problém, no aby bol doručený s čo najmenším rizikom poškodenia, musíte ho správne zabaliť. Prečítajte si, čo všetko potrebujete vedieť, ak sa chystáte poslať balík do zahraničia.

balík do zahraničia

Poslať balík do zahraničia nie je žiadna veda

Svoj balík, ktorý chcete poslať do zahraničia môžete poslať niekoľkými spôsobmi. Buď klasickou poštou alebo inou prepravnou spoločnosťou, ktorých je na trhu nespočetne veľa. Dnes už sú služby v tejto oblasti natoľko vyvinuté, že nemusíte vytiahnuť ani päty z domu. Niektoré doručovacie firmy poskytujú službu, v rámci ktorej si jednoducho cez ich internetovú stránku objednáte kuriéra na požadovaný dátum a hodinu, kuriér sa s vami v daný deň telefonicky spojí, dohodne vyzdvihnutie a v daný čas vyzdvihne váš balík. Poplatok za takúto službu buď zaplatíte vopred alebo priamo kuriérovi do ruky, ktorý vám vydá potvrdenie o zaplatení. Ceny za poslanie balíka do zahraničia sa samozrejme pohybujú v určitom rozmedzí a sú závislé na krajine, do ktorej balík posielate, veľkosti krabice, váhy a ďalších dôležitých faktorov. Svoju zásielku potom môžete sledovať prostredníctvom takzvaného trackingu. Na základe neho budete vedieť, kde sa balík nachádza.

Ako správne zabaliť balík do zahraničia?

Aby ste si boli istý, že váš balík do zahraničia dorazí nepoškodený, mali by ste ho zabaliť najlepšie, ako sa dá. Záleží však od toho, čo sa bude v balíku nachádzať. Všeobecne však platí, že krabica by mala byť o niečo väčšia ako predmet, ktorý v nej bude zabalený. Voľný priestor bude vyplnený bublinkovou fóliou alebo inou výstužou, ktorá zabráni tomu, aby sa pri preprave balík poškodil. Vhodný je tiež pokrčený novinový papier. Po zabalení krabicu niekoľkokrát obtočte lepiacou páskou a nezabudnite na ňu napísať adresu prijímateľa zásielky.

Ďalšie typy a triky, ako poslať balík do zahraničia nájdete na stránke https://dociela.sk/.

Odporúčané weby