Trendy v kúpeľniach sa neustále menia. Nájsť tak kvalitné zariadenie kúpeľne, ktoré bude aj moderné o niekoľko rokov, je náročnejšie ako sa môže zdať. Ak v blízkej dobe plánujete rekonštrukciu kúpeľne, myslite na hydroizoláciu kúpeľne.

Hydroizolácia kúpeľne

Ak máte v kúpeľni nainštalovaný vlhkomer, veľmi dobre viete, že práve táto miestnosť má najvyššie hodnoty vlhkosti vrámci celej domácnosti. Vzhľadom na to, že stúpajúce hodnoty vlhkosti ničia zariadenie kúpeľne a spôsobujú pleseň, pred pokladaním dlažby a obkladu by ste si mali kúpiť kvalitný materiál na hydroizoláciu kúpeľne. Odporúčame uprednostniť kvalitnejšie značky hydroizolačného materiálu, ktorý vám zabezpečí ochranu aj po dobu niekoľkých desaťročí.

Veľkoformátové obklady

V súčasnosti sú v móde práve veľkoformátové obklady. Sú trendy, nadčasové a ak si vyberiete neutrálne prírodné farby, môžete byť pokojní, lebo tieto obklady budú moderné aj o pár desaťročí. Navyše sú vhodné do malých kúpeľní, pretože ich opticky zväčšujú. Čo sa týka farieb, uprednostňujte klasickú slabomodrú, béžovú, hnedú, sivú, zelenú, ale aj marhuľkovú. Farebné obklady budú príjemne kontrastovať s bielymi rebríkovými radiátormi, ktoré sú súčasťou malých kúpeľni najmä v panelákoch.

Vane

Voľne stojace vane sú výdobytkom doby, no hodia sa len do väčších kúpeľní v rodinných domoch. Rohové vane sú zase nepraktické, aj keď šetria priestor. Vyšší ľudia sa do nich vôbec nezmestia. Klasické rovné vane sú pekné, dobre sa do nich vstupuje a sú vhodné do akejkoľvek kúpeľne, či už malej, alebo veľkej. Ak si k nim kúpite moderné termostatické batérie, celkový dizajn tejto časti kúpeľne bude vyzerať ešte lepšie.

Ak chcete, aby vám kúpeľňa vydržala čo najviac, investujte do kúpeľňového nábytku z MDF dosiek, umývadlovej a vaňovej batérie, vane, umývadla a samozrejme aj do dôležitého rebríkového radiátora.

Odporúčané weby