Máte chuť nahliadnuť do prírody nielen cez deň, ale aj cez noc? Myslíte si, že sa to nedá, keď je tma a nevidíte ani meter pred seba? Zabudnite na lesné prechádzky cez deň, skúste nahliadnuť na lesný život po tom, ako sa slnko rozhodne spať. Ťažko sa to opisuje, treba vyskúšať na vlastnej koži. Verte nám, bude to fantastický zážitok!

Rušenie zvieratiek

Obávate sa, že praskajúce vetvy pod vašou váhou narušia nočný kľud v prírode? Samozrejme, môže sa stať, že veľkým ruchom narušíte kľud, avšak, ak budete opatrný môžete vidieť nevídané veci, ktoré by ste za bežných okolností nemohli vidieť. Ale ako vidieť nevídané veci v prírode, keď v tme nevidíte nič? Pri zabezpečení kvalitného nočného videnia môžete takéto starosti zahodiť za seba. Budete bystrozraký ako sova! Dokonca na toto nevídané dobrodružstvo môžete zo sebou zobrať rodinných príslušníkov. Trebárs deti, tie budú fascinované zvieratkami! Treba viesť deti k prírode!

Detičky a zvieratká

V dnešnej dobe je azda normálne, keď si dieťa pomýli napríklad sýkorku s vrabcom alebo jastraba s orlom. Prečo ale? Je to hlavne nezáujmom o prírodu. Kedysi boli rozšírené školy v prírode, dnes už o nich ledva počujeme. Čo sa s nimi stalo? Prečo deti strácajú záujem spoznávať zvieratká v prírode? Buďte správni rodičia a skúste ich vziať na pozorovanie lesnej zveri. Budú počuť húkať sovu, dokonca ju môžu aj vidieť. Jej výrazné oči ju prezradia. A čo netopiere? To sú typické nočné živočíchy. Cez deň si pospávajú a v noci lovia korisť. Takýto zázrak môžete spozorovať termovíziou. Čo to je ?

,,Detektor" zvaný termovízia

Nikdy ste nepočuli o pojme termovízia ? Slúži na rozpoznávanie teplotných rozdielov v tme. Budete mať možnosť rozoznať živé organizmy od neživých. Čiže ak vám budú nad hlavami poletovať netopiere hľadajúce potravu, budete ich môcť vidieť, nielen počuť. V tme sa už nebudete spoliehať len na sluch, ale aj na zrak. Tak neváhajte a kúpte si termovíziu. Pomôže vám, a aj vašim deťom nahliadnuť na lesný život, ktorý je v objatí Mesiaca.

Odporúčané weby