Sviatky sa nezadržateľne blížia. Čaká nás obdobie oddychu, návštev, ale aj prejedania a priberania. Väčšina žien, ale aj mužov trávi posledné dni pred sviatkami vo fitness centrách, lenže bohužiaľ efekt akosi stále neprichádza. Myslite na to, že počas obdobia priberania je nutné okrem pravidelného cvičenia vo fitness centre meniť jedálniček. Čo ponechať a čomu sa naopak práve vyhnúť?

Ovocie a zelenina

Aj keď s najväčšou pravdepodobnosťou je vonku súvislá vrstva snehu, v obchodoch alebo na trhoch si môžete aj tak kúpiť čerstvú zeleninu a ovocie. Tí, ktorí bývajú na dome, dobre vedia, že keď si uchovajú čerstvé ovocie v studených komorách, vydrží im podstatne dlhšie, ako keď ho nechajú v teplejšej špajze. Zahrňte práve cez obdobie Vianoc do svojho jedálnička podstatne viac zeleniny a ovocia. Robievajte si šaláty, smoothies, ktoré je v dnešnej dobe veľmi populárne a uvidíte, že kilogramov naviac sa postupne budete zbavovať. Vaše telo si posilní imunitu podobne, ako keby ste užívali pravidelne pestrec mariánsky pravidelne každý deň. Samozrejme, že okrem zdravej stravy si môžete dopriať aj iné zdraviu neškodlivé prípravky a vitamíny z lekárne. Najdôležitejšie však bude, aby ste svojmu telu dali vitamíny z prírody.

Tip: Ak pocítite únavu a cítite, že na vás ide choroba, mali by ste začať s užívaním posilňujúceho čierneho kmínu. Má antimikrobiálne a dezinfekčné účinky.

Viac pohybu

Okrem úpravy jedálneho lístka by ste sa mali orientovať aj na pohyb. Práve ten vám dokáže pomôcť udržať si stabilnú váhu a nedovolí vám nabrať nechcené kilogramy, ktorých sa je problém zbaviť. Myslite dopredu a ešte teraz sa snažte povenovať cvičeniu, ktoré spevňuje svalovú hmotu a dodáva vám viac energie. Ženy obľubujú beh, bicyklovanie na stacionárnom bicykli a cvičenie s činkami len pre ženy. A muži? Muži taktiež cvičenie s činkami. Muži skôr však skúšajú ťažké posilňovacie stroje.

Odporúčané weby