Aj keď momentálne nás skôr trápi, ako strávime Vianoce, cestovné kancelárie sa už poponáhľali a začínajú ponúkať letné dovolenky už teraz- v decembri. Väčšina slovenských dovolenkárov však čaká do poslednej chvíle na last minute dovolenku, pritom ani netuší, že ak si dovolenku objedná v predstihu, aj tak dostane výrazné zľavy. Tak isto ako last minute dovolenky, aj first minute dovolenky nie sú príliš predražené. Preto je len na vás, či počkáte na last minute dovolenky, alebo si vyberiete svoju letnú dovolenku v predstihu. Jedno je však isté – keď si dovolenku vyberiete teraz, budete mať viac možností na výber.

Počas dovolenky alebo ešte pred ňou sa môže bársčo skomplikovať. Buď vás prekvapí nečakaná choroba, ktorá vám nedovolí vycestovať do vysnívaného dovolenkového strediska, alebo vám niečo niekto ukradne. Keď prídete o značkový lak na nechty, kúpite si druhý. Keď vám však ukradnú batožinu, poprípade peniaze, oheň je na streche.

Aby ste sa však vyhli takýmto komplikáciám, bude pre vás výhodné investovať pár eur navyše do cestovného poistenia. Bohužiaľ mnohí dovolenkári nepovažujú cestovné poistenie za výhodné. Prečo? Pretože im je ľúto vyhodiť peniaze naviac do niečoho, čo sa ani nemusí stať. Čo ale myslíte, je lepšie mať poistenie a mať istotu, že v prípade ak sa vám niečo stane trebárs v obľúbenej destinácii v Taliansku, neutrpíte žiadnu finančnú stratu? Určite je to lepšie. Myslite na to, že čoraz viac dovolenkárov sa stretáva s takými nepríjemnosťami, ktoré by im ani nemuseli uškodiť, keby boli poistení.

Vyvarujte sa problémom a užite si zaslúžený oddych v obľúbenej destinácii. Nezabúdajte si so sebou vziať len to, čo potrebujete. Keď však náhodou niečo zabudnete a nebudú to peniaze a doklady, kúpite si to. Základ je, aby ste mali peniaze a doklady, poprípade ešte lieky, ak nejaké užívate.

Odporúčané weby