Veľký vplyv na kvalitu zubov dieťaťa má predovšetkým matka, jej výživa. Už odmalička na nás rodičia apelujú, aby sme si zuby dôkladne čistili. Zubný kaz vie veľmi znepríjemniť život. Veď ten, kto mal hlboký kaz, ktorý spôsobila gingivitída a nedostatočná hygiena, vie, čo je to bolesť zuba.

Starostlivosť o zuby sa neoplatí podceňovať.

Preventívne prehliadky slúžia ako prevencia

Aj keď odvšadiaľ počúvame, ako potrebné je chodiť na preventívne prehliadky, viacerí ľudia návštevu zubára za účelom preventívnej prehliadky ignorujú. Boja sa veľkých výdavkov a boja sa nepríjemnej bolesti, ktorej sa pri vŕtaní, či trhaní pokazených zubov nevyhnú. Ak budete chodievať na preventívne prehliadky, budú slúžiť ako prevencia. Dokážu včasne odhaliť začínajúci kaz a pomôžu zachrániť zuby pred úplným znehodnotením.

Myslite na prevenciu a chodievajte každý rok poctivo na preventívne prehliadky. Do zubnej ambulancie by sme mali chodiť ideálne dvakrát za rok, avšak je dôležité tam prísť aspoň raz, aby vám zubár prezrel chrup a odhalil začínajúce problémy.

Dôkladne čistenie

Starostlivosť o zuby sa neoplatí podceňovať. Práve preto je okrem chodenia na preventívne prehliadky nutné dôkladne čistenie. Používať odporúčame medzizubné kefky, ktoré je potrebné použiť vždy po konzumácii jedál. Zachytené zvyšky v medzizubných priestoroch sa pod vplyvom baktérií žijúcich v ústnej dutine začnú rozkladať, čím začnú škodiť aj samotným zubom a ďasnám.

Ak dochádzate k zubárovi, či už k zubárovi do Žiliny, Trnavy, či Košíc, každý vám povie a potvrdí, že dôkladne čistenie má výrazný vplyv na kvalitu vášho chrupu.

Okrem medzizubných kefiek sú potrebné zubné kefky s mäkkými štetinkami, zubné nite, ale aj jednozväzkové kefky. V prípade týchto pomôcok je nutné ich často meniť, aby sa predišlo šíreniu nebezpečných baktérií po ústnej dutine.

Odporúčané weby