Miestnosť, ktorá by mala slúžiť prioritne na oddych, v mnohých prípadoch slúži aj ako pracovňa, čitáreň, či miestnosť, kde sa hráme s deťmi. Ak plánujete kompletne nanovo zariaďovať spálňu, máme pre vás tipy, ako si ju zariadiť moderne.

Vyberajte drevenú posteľ s pohodlnými matracmi

Ako prvú vždy vyberajte posteľ s matracmi. Ak si vyberáte manželskú posteľ, uprednostňujte skôr klasický rozmer postele 160x200, do ktorých samozrejme budete musieť dávať len matrace 160x200. Vo všeobecnosti sa odporúča hlavne masívna posteľ s pevným čelom a nohami, ktoré zvládnu aj väčšiu záťaž a majú dlhšiu životnosť. Úložný priestor si dokážete pod posteľou vytvoriť aj sami, a to s pomocou plastových uzatvárateľných boxov.

Masívne drevené postele s pevnými drevenými roštami sú dobrou investíciou do budúcnosti a zároveň moderným prvkom miestnosti. Čo sa týka morenia dreva, laďte ho k interiérovým dverám, resp. k nábytku, ktorý v miestnosti ostáva.

Vstavané skrine s posuvnými dverami

Ak si chcete spálňu zariadiť moderne, odporúčame vám klasické voľne stojace skrine nahradiť vstavanými skriňami. Farebne ich prispôsobujte drevenej posteli.

Vstavané skrine vám poskytnú úložný priestor a zároveň nebudú zbytočne ukrajovať z miestnosti vďaka posuvným dverám. Ak máte ešte priestor, môžete si do spálne dať aj komodu. Kancelárske stoly s kancelárskymi kreslami dávajte skôr do obývačky.

Obrazy a kvety

V spálni nesmú chýbať obrazy a kvety. Čo sa týka kvetov, vyberte kvety, ktoré pohlcujú škodliviny z ovzdušia a vytvárajú príjemnú klímu. Z obrazov vyberajte malé obrazy s nápismi, či s prírodnými motívmi.

Nad posteľou pekne vyniknú aj veľké obrazy na plátne. Opäť ale odporúčame skôr prírodné motívy, ktoré nebudú zbytočne rušivé v miestnosti, kde sa relaxuje.

Nočné stolíky s nočnými lampami nahraďte jednou stojacou dizajnovou lampou a pred posteľ si dávajte malé huňaté kusové koberčeky.

Odporúčané weby