Žalúzie a rolety patria k najobľúbenejším tieniacim technikám. Doba sa však mení a klasické interiérové žalúzie a vonkajšie rolety nahrádza modernejšia tieniaca technika.

Ak pokukujete po novej tieniacej technike, poradíme vám, ktorú z moderných tieniacich techník by ste mali uprednostniť.

Látkové rolety

Farebnosti sa medze nekladú a v prípade látkových roliet to platí dvojnásobne. Ak chcete interiér ochrániť pred priamym slnečným žiarením, no zároveň hľadáte modernú farebnú dekoráciu, ktorá by interiér pekne zútulnila, siahnite po nádherných látkových roletách. Na slovenskom trhu sa predávajú dva typy látkových roliet – otvorené látkové rolety a látkové rolety skryté v kazete. Sami si však môžete vybrať dizajn držiakov, spodných líšt, ale aj retiazok. Na látkových roletách je najlepšie práve možnosť výberu z veľkého množstva látok a vzorov.

Ak chcete interiér zútulniť kvalitnou tieniacou technikou, pozrite si ponuku látkových roliet.

Vonkajšie žalúzie

Efektívny spôsob tienenia, aký ponúka vonkajšie žalúzie, by ste hľadali márne. Ak vlastníte rodinný dom s množstvom presklených plôch na prízemí (máte francúzske posuvné okná), vyberajte si luxusné vonkajšie žalúzie, ktoré predstavuje účinnú tepelnú ochranu budovy. Vetrať môžete aj cez zastreté žalúzie. Veľkosť lamiel si samozrejme môžete prispôsobiť svojim potrebám. Oceniť oceníte aj širokú paletu farieb.

Pergoly a screenové rolety

K moderným a preferovaným tieniacim technikám patria aj pergoly a screenové rolety. Pergoly predstavujú v podstate vonkajšie obývačky, alebo ak chcete, terasy, ktoré sa dajú kedykoľvek podľa potreby uzatvoriť. Pergoly sú vlastne obývačky na záhrade!

Screenové rolety slúžia ako tienidlo veľkých presklených plôch. Umožňujú vám vidieť von, no do interiéru vám nebude vidieť vôbec nikto.

Vyberte si niektorú z týchto tieniacich techník. Najviac vám ale odporúčame práve vonkajšie žalúzie a látkové rolety.

Odporúčané weby