Práca nie je žiadna sranda a to hlavne keď robíte niečo čo Vás nebaví a ešte k tomu za mizerný plat. Toto je jedno z najčastejších trápení mnohých ľudí. Otázkou je prečo to nezmeniť a nezačať robiť konečne niečo čo Vás baví. A práve preto Vám prinášame 3 tipy na inšpiráciu, s ktorými môžete preraziť a vstupné investície nie sú vysoké.

Otvorte si e-shop

Nato, aby ste dnes predávali nepotrebujete mať kamennú predajňu. Postačí vám niekoľko GB priestor na hostingu, doména a webstránka. Všetko toto dokopy nestojí viac ako niekoľko stoviek €. Preto jeden z najlepších spôsobov ako začať s podnikaním je vytvorenie si vlastného e-shopu. Netreba samozrejme zabúdať následne na veci ako SEO optimalizácia, Link Building (tvorba spätných odkazov) a podobne. Všetko však viete robiť za behu a reálne platiť tieto náklady zo ziskov z predaja. Čerešničkou na torte je, že mnoho distribútorov ponúka formu spolupráce, že vy tovar fyzicky predáte a distribútor to odošle s Vašou etiketou. Inými slovami nepotrebujete mať na sklade tisícky produktov. Najkomplikovanejším je však výber samotného produktu. Mali by ste predávať také produkty o ktorých viete niečo povedať.

Napríklad ak sa aktívne venujete technológiám, smartfónom, počítačom a podobne. Tak ideálnym produktom sú mobily, napríklad Vernee, Xiaomi, Samsung a ďalšie telefóny. Na výber sú dnes desiatky značiek ako viac populárnych tak aj menej, ktoré čakajú na svoje objavenie.

Poskytnite svoje vedomosti

Pracujete v reklamnej agentúre alebo v gastronómii či v inom odvetí a baví vás Vaša práca po obsahovej stránke? To je skvelým základom, aby ste doteraz nadobudnuté vedomosti predávali ďalej. Nie každý totiž vie to čo Vy. Napríklad ak ste sa venovali SEO optimalizácii, link buildingu tak určite o nej viete viac ako prevádzkovateľ pizzerie, ktorý si chce spraviť webstránku a ponúkať pizzu aj prostredníctvom internetu. Pre ňho sú Vaše vedomosti neoceniteľným prínosom a ak mu pomôžete dostať sa na prvé stránky vo vyhľadávačoch určite Vás štedro odmení.

Online svet nie je pre Vás?

Ak ste si povedali, že Vy internet nepotrebujete tak ste na veľkom omyle. Určite ste už počuli, že kto nie je na „internete“ tak ako keby neexistoval. Toto pomaly už zľudovené príslovie dnes platí vo väčšine prípadoch a časom sa bude dať aplikovať na takmer každý typ biznisu. Ak vás preto baví manuálna robota, napríklad výroba nábytku, dekorácií do domácnosti, maľovanie obrazov či tvorba machových obrazov a podobne tak nezanedbávajte internet a váš potencionálny e-shop. Určite vo svojom okolí nájdete niekoho kto internetom žije – spojte sa s ním a vytvorte tím. Vy sa budete starať o produkty a kolega o online záležitosti.

Na záver môžeme len dodať. Nebojte sa robiť to čo vás baví život je príliš krátky, aby sme strávili niečim čo nás nenapĺňa. Nemusíte dnes dať výpoveď a vrhnúť sa do víru podnikania, ale môžete pomaly začať popri práci, napríklad každý deň tomu venujete hodinu vášho času a na konci dňa sami uvidíte, že či Vás to napĺňa a že či je to to pravé orechové.

Zdroj: TS

Odporúčané weby