Podnikanie sa presúva aj do virtuálneho sveta a stačí, ak zadáte vec, ktorú hľadáte, do známeho internetového vyhľadávača a uvidíte, koľko ľudí predáva ten istý výrobok.

Ak začínate podnikať, v prvom rade by ste sa mali sústrediť na nájdenie dobrej firmy, ktorá vám vytvorí konkurencieschopný eshop za prijateľné ceny, ktoré vás nezruinujú.

Zistite si ceny

Pri výbere firmy, ktorá vám zhotoví vlastnú firemnú stránku a eshop, je potrebné zistiť si cenu za tvorbu web stránky. Firmy zaoberajúce sa tvorbou webstránok ponúkajú cenovo rozdielne balíčky. Ak sa rozhodnete pre eshop na mieru, počítajte s vyššími cenami. Firmy robia web vám presne na mieru – presne podľa vašich požiadaviek, a to samozrejme bude niečo stáť.

Zistite si ceny, porovnávajte firmy na základe referencií a ak máte známych v podnikaní, popýtajte sa aj ich na firmy, ktoré im robili web stránku a eshop.

Tvorba eshopu

Aby váš eshop dokázal konkurovať firmám, ktoré podnikajú v tej istej oblasti ako vy, musí mať pútavý webdizajn. Práve preto vám odporúčame vyberať si dobrých grafických dizajnérov, ktorých tvorbu poznáte a videli ste, čo vytvorili. Dôležitý je aj text na web stránke firmy a pri produktov ponúkaných na eshope. Nedostatočný, resp. nezrozumiteľný text pri produktov, ktoré predávate, vás môže pripraviť o zákazníkov. Preto si vyberajte firmu, ktorá vám zaručí profesionálnu tvorbu eshopu.

Zákazníkov odlákate aj nevhodným výberom typu prepravy

Pozor, pripraviť o zákazníkov vás môže aj nevhodná preprava tovarov. Ak potrebujete prepraviť tovar do vzdialenejších krajín, uprednostnite rýchlu leteckú prepravu. Aj v tomto prípade vám odporúčame neponáhľať sa s výberom firmy a zvážiť všetky plusy a mínusy. Niekedy vám postačí len klasická riečna preprava alebo kamiónová.

Odporúčame vám sústrediť sa na firmy, ktoré vám vytvoria eshop s možnosťou neobmedzeného pridávania produktov, s prehľadným systémom, ktorý vám pomôže zistiť aktuálny stav tovaru na sklade a s dobrým objednávkovým systémom.

Odporúčané weby