Ak patríte k milovníkom rýchlych dvojkolesových tátošov, určite vás mrzí, že letná sezóna je už na konci. To však neznamená, že na jeseň, kedy je počasie trošku premenlivejšie, si nemôžete zajazdiť. Ak ste si prednedávnom kúpili novú motorku, automaticky ste si kúpili aj nové, ešte lepšie motorskárske oblečenie.

Motorkárske oblečenie

Motorkárske oblečenie musí byť v prvom rade veľkosťou vyhovujúce, termoregulačné a oteruvzdorné. V prípade hrozivého pádu má motorkárske oblečenie chrániť kožu motorkára pred zranením. Zároveň by malo byť vodeodolné v prípade, že by vás chytila po ceste silná búrka.

Odporúčame vám kupovať značkové motorkárske oblečenie, ktoré spĺňa všetky tieto parametre. Jazdenie na motorke je príjemné hobby. V prípade pádu ale musíte byť chránený kvalitnou hrubou vrstvou. Na jeseň vám odporúčame obliekať si aj termooblečenie, ktoré vás má chrániť práve v tomto prechodnom období.

Moto doplnky – to, čo udáva váš štýl

Čo by ste boli za motorkára, keby ste nemali pekné moto doplnky, ktoré budú charakterizovať váš štýl? Pod týmito doplnkami máme na mysli fantastické vzory nášiviek, ktoré krásne vyniknú na chrbáte motorkárskej bundy. Zároveň by mali byť súčasťou vášho motorkárskeho vybavenia aj perfektné kľúčenky.

K moto doplnkom sa radia aj balzamy na kožu, ktoré si určite kúpte do zásoby, ak nechcete, aby sa vaše nové motorkárske oblečenie znehodnotilo hneď po prvej sezóne. Súčasťou moto doplnkov môžu byť aj reflexné prvky, ktoré sú pre motorkárov veľmi dôležité. Ak ale také nenájdete, kupujte si motorkárske oblečenie s reflexnými prvkami.

Ako sa dorozumievať?

Častým problémom medzi motorkármi je aj dorozumievanie. Ak plánujete jazdiť v skupinách, pomôžte si šikovným mikro slúchadlom, ktoré má veľký dosah. Budete sa môcť dorozumievať bez toho, aby ste pri tom používali ruky ako v prípade telefonovania mobilom. Mikro slúchadlo je vhodné najmä pre bezpečnostné zložky a pre študentov, ale aj vy ho môžete využiť. Má veľkosť len pár milimetrov.

Odporúčané weby