Vlhkosť a pleseň sú nepriateľmi každej domácnosti. Aj keď sa jej niekedy snažíme vyhnúť, objaví sa. Viete ale kde sa môže vo vašej domácnosti objaviť pleseň? Objaviť sa môže tam, kde je vlhko. Na týchto miestach ju preto môžete očakávať.

V tesneniach pri kuchynskom dreze

Na tomto mieste by ju málokto z vás očakával, ale aj tam sa vie objaviť. Ak dostatočne neutierate tesnenia v blízkosti vášho drezu, pleseň sa môže objaviť aj tu. Odporúčame vám čistiť a utierať dosucha aj tento priestor. Vyhnete sa tak veľkým komplikáciám s odstránením plesne. Ako už veľmi dobre viete, pleseň spôsobuje nemalé zdravotné problémy, a to najmä alergikom, preto sa snažte okolie vášho pekného granitového drezu, ktorý je mimochodom odolný voči poškriabaniu, dôkladne vysušiť.

V škárach medzi dlaždičkami v kúpeľni

Kúpeľňa patrí medzi miestnosti s najväčšou vlhkosťou, preto môžete určite očakávať, že sa vám v nej po čase môže objaviť pleseň. V kúpeľni sa najčastejšie objavuje v škárach medzi dlaždicami. Ak sa vám už na tomto mieste objavila, na jej odstránenie použite poctivý čistý lieh alebo klasické bielidlo. Môžete však skúsiť odstrániť starú škárovaciu hmotu a nahradiť ju epoxidovou škárovačkou. Je vodeodolná a chráni priestor medzi dlaždičkami pred vznikom agresívnej plesne.

Na stenách

Azda najhorším miestom, kde sa môže objaviť pleseň, sú steny. Plesne sa na stenách objavujú práve kvôli nedostatočnému vetraniu a zlej izolácii stien. Ak sa vám v domácnosti objaví na stenách pleseň, nábytok odsuňte, umiestnite medzi nábytok a stenu odvlhčovač a ohrievač a kúpte si tie najkvalitnejšie prípravy na plesne. Bude to síce zdĺhavý boj, ale nesmiete sa vzdávať. Keď budete aplikovať na steny chemický prípravok, jednoznačne si chráňte dýchacie cesty a na ruky si dávajte gumené rukavice. Nikdy sa nechytajte nábytkových kovaní a ani nábytku rukavicami zašpinenými od chemikálie. Chemikália nesmie prísť do kontaktu so zdravou kožou.

Odporúčané weby