Ak sa vám len prednedávnom narodilo bábätko, pochopiteľne máte strach podnikať s drobčekom dovolenku mimo domova. V prvých mesiacoch, odporúča sa do pol roka, by ste nemali plánovať niekoľkodňové výlety ďaleko od domova. Nikdy neviete, čo sa môže stať. U niekoľkomesačného bábätka sa môže objaviť detská kolika, u starších problémy s dýchacími cestami. Musíte si uvedomiť, že maličké deti nemajú takú imunitu ako dospelí a práve preto by ste ich mali chrániť čo najviac. Časom si však pobyt s deťmi môžete dopriať. Ako to ale všetko zvládnuť?

Bez cestovnej postieľky ani na krok

Ak máte chodiaceho drobca, určite si počas dovolenky budete môcť čiastočne aj oddýchnuť. Ak sa však váš drobec ešte len učí chodiť, vaša chrbtica si užije. Odporúčame vám vziať si so sebou skladaciu cestovnú postieľku, ktorá vám v aute nezaberie veľa miesta, ale zároveň jej prítomnosť na dovolenke určite oceníte. Vaše dieťatko sa bude môcť v bezpečí hrať aj na hotelovej izbe bez toho, aby ste sa báli, že sa buchne o nábytkové kovania.

Vyberajte miesta, kde aj s deťmi budete môcť podnikať zaujímavé aktivity

Dovolenku s malými deťmi zvládnete, keď si vyberiete miesto, kde aj s deťmi budete môcť podnikať rôzne zaujímavé aktivity. Keď už pôjdete na dovolenku, pravdepodobne nebudete sedieť na izbe po celý čas a radi pôjdete na prechádzku, na detské ihriská, poprípade si pozriete kultúrne podujatia určené pre deti. Odporúčame vziať dieťatku aj jeho najobľúbenejšiu hračku. Ak sa vaše dieťa učí jazdiť na bicykli, poprípade skúša jazdiť na odrážadle, vezmite mu ho aj na dovolenku.

Ako zvládnuť dovolenku aj s malými deťmi? Zvládnete ju bez najmenších problémov. Deťom vytvorte zaujímavý program, trávte viac času mimo hotelovej izby, ale doprajte si aj leňošenie na hotelovej posteli, kde sa budete k sebe túliť a užívať si starostlivosť hotelového personálu.

Odporúčané weby