Aby sme si cestu nielen do práce, ale aj kamkoľvek potrebujeme, uľahčili, využívame služby svojho auta. Ak cestujete autom, výrazne ušetríte čas a v konečnom dôsledku aj peniaze (ak sa nazbierate viacerí a poskladáte sa na benzín). Bohužiaľ veľa Slovákov podceňuje bezpečnosť na cestách, čoho dôsledkom sú časté hlásenia o nehodách prakticky z každého kúta Slovenska. Aby ste bezpečnosť auta na ceste nepodcenili, začnite od pneumatík. Častým kontrolovaním, aj keď najlacnejších pneumatík, ktoré ste si kúpili, zabránite zvýšeniu rizika nehodovosti.

Sústredenosť

Najmä v hmlistých podmienkach by ste mali byť ešte viac sústredení. Pri šoférovaní by vás nemalo rozptylovať absolútne nič. Vonkoncom nie zvoniaci telefón. Pozerajte sa dopredu, nezaujímajte sa, čo sa deje v blízkom pohostinstve, okolo ktorého prechádzate. Ľahko by sa vám mohlo stať, že aj keď máte šoférmi uznávané pneumatiky Barum, dostanete šmyk. Vozovka je v týchto mesiacoch zľadovatená, preto maximálne zvýšte pozornosť na cestách.

Pozor na posypovú soľ

Podvozok auta najmä vtedy, keď je odmäk, doslova trpí. Posypová soľ poškodzuje podvozok, takže sa nemusíte čudovať, ak vám počas jazdy pri krútení volantom alebo pri brzdení začne pod podvozkom vŕzgať. Ak máte nedávno menené planétové prevodovky, tak sa nemusíte báť, žeby im to akokoľvek ublížilo. Keď sa však dá, čistite si podvozok.

Bezpečnosť na cestách nikdy nepodceňujte. Zima nám prichystala mnoho nástrah, s ktorými sa častokrát aj skúsení šoféri majú problém vysporiadať.

Odporúčané weby