Síce sa len pomaly začala jar, mnohí z nás už premýšľajú nad tým, či tento rok opäť zavítajú na dovolenku do Chorvátska, alebo si vychutnajú slovenské krásy. Nezáleží na tom, či budete cestovať ďaleko do zahraničia, alebo si budete chcieť oddýchnuť na Slovensku, cestovné poistenie by ste mali mať. Konkrétne by ste mali mať poistenie, ktoré nájdete pod názvom poistenie na dovolenku.

Prečo má ale ešte stále väčšina ľudí opačný názor, a to, že cestovné poistenie vôbec nepotrebujú? Pretože nemajú ani tušenie, na čo všetko je dobré cestovné poistenie. Vidia len ďalšie výdavky, ktoré považujú za zbytočné a pritom vôbec nie sú zbytočné. Mobil vám na dovolenke dokáže ochrániť pevný kryt na mobil. Čo vám ale ochráni vaše zdravie, keď nie cestovné poistenie?

Samozrejme, dobrá výstroj. Ale ak sa aj náhodou niečo stane, kto vás dokáže ochrániť pred vysokými výdajmi? Ak dovolenkujete v horách a nezaplatili ste si poistenie na hory a nedajbože sa vám niečo stane, vaše výdavky, čo sa týka starostlivosti, budú vysoké. Samotný výjazd horskej služby za zraneným je veľmi drahý a ako inak by ste sa dostali dole z vysokohorských štítov, keď nie za pomoci horskej služby? Radšej sa pre istotu poistite, pretože úraz sa môže stať rýchlo. A rýchlo môžete prísť aj o všetky svoje úspory, ktoré ste chceli investovať napríklad do rekonštrukcie domu.

Cestovné poistenie nie je zbytočnosť. Myslite na to včas, pretože pár eur vás určite nevytrhne z biedy. Zdravie je predsa to najdôležitejšie a keď oň prídeme, len ťažko sa vraciame do normálu. Výhodou cestovného poistenia je aj to, že si ho nemusíte ísť vybavovať na pobočku, ale môžete si ho zajednať priamo cez internet. Ešte stále tvrdíte, že je cestovné poistenie zbytočnosť.

Odporúčané weby