Zima sa tento rok ukázala v plnej kráse. Kedysi to bolo síce úplne normálne, keď sme v januári a vo februári chodili vo vysokých teplých snehuliach; hrubej zimnej bunde, pod ktorou sme mali minimálne dve vrstvy oblečenia. Teplo vonku si dokážete udržať jedine vtedy, ak sa poctivo naobliekate a nepodceníte vrtochy počasia. Čo ale v domácnosti? Tam si dokážete teplo udržať jedine vtedy, ak si zakúrite a okná v domácnosti (aj strešné okná) vám budú tesniť.

Vetrajte len krátko

Tým, že sú vonku príliš nízke teploty, si nemôžete dovoliť vetrať príliš dlho, nakoľko teplo, ktoré ste si udržiavali počas noci, by mohlo rýchlo ujsť. Predtým, ako pôjdete do práce, vyvetrajte do prievanu všetky miestnosti – stačí päť minút. V žiadnom prípade vo veľkých mrazoch neumývajte okná. Hadice odložte do šopy. Vytiahnuť ich budete môcť až na jar.

Zarosené okná

V týchto extrémnych mrazoch môžete očakávať pravidelné rosenie plastových okien. Nezáleží na tom, či máte najlacnejšie plastové okná alebo tie drahé. Okná vám budú rosiť vždy, keď bude príliš veľký rozdiel medzi interiérovou a exteriérovou teplotou. Odporúčame vám dať si na parapety staré uteráky, poprípade vyradené handry, ktoré zabránia prenikaniu chladu do interiéru a ráno vám pomôžu poutierať rosu na oknách.

Najčastejšie spôsobujú únik tepla práve okná. Preto ak momentálne plánujete výmenu okien, odporúčame vám investovať do drahších kvalitnejších okien. Investícia do kvalitných okien sa vám jednoznačne vyplatí. Prídete na to najmä vtedy, keď sa budete pozerať na faktúry.

Odporúčané weby