Chrípkové obdobie je už v plnom prúde a aj vy sa obávate, že vás zasiahne? Ak sa budete o svoje zdravie príkladne starať, nemôže vás žiadne prechladnutie zastihnúť. Na pozore by mali byť najmä starší ľudia nad 40 rokov a rodičia malých detičiek. Práve tieto dve vekové kategórie sú najviac náchylné.

Doma nechodievajte bosí

Aby ste sa vyhli akémukoľvek oslabeniu imunitného systému, mali by ste dbať na toto – obúvajte si hrubé ponožky a noste papuče bez ohľadu na to, akú teplotu vzduchu máte doma. Najčastejšie prechladneme hlavne od nôh a práve preto je potrebné, aby sme si poctivo počas zimných mesiacov chránili nohy. Navon nosievajte značkové topánky s hrubšou podrážkou. Ak športujete, odporúčame topánky New Balance, ktoré nielenže chránia vašu nohu pred úrazom, ale vďaka svojej hrubej podrážke zabránia tomu, aby ste prechladli.

Nezabúdajte – noste hrubé ponožky, pretože ak obúvanie podceníte, môžete rátať s tým, že v neskoršom veku budete mať problém s reumou.

Vetrajte

Vetranie domácnosti je veľmi dôležité. Nezanedbávajte ho preto. Každé ráno otvorte všetky okná do prievanu na 3-4 minúty. Aj keď je vonku dym, je potrebné, aby ste aspoň na pár minút vyvetrali. Tým, že nebudete vetrávať, sa vám budú v domácnosti hromadiť baktérie. Radšej si teda privstaňte, aby ste vyvetrali.

Cez sobotu vám odporúčame prehodiť interiérové koberce cez okno. Samozrejme, že najskôr choďte koberce vyprášiť pred panelák / pred dom, aby sa vám prach nerozšíril po interiéri a nespôsobil vám komplikácie s dýchaním.

Jedzte dennodenne vitamíny

Pravidelnou konzumáciou vitamínov zabránite tomu, aby sa váš imunitný systém oslabil. Ak neraňajkujete, spravte si ešte večer chutné raňajky – nakrájajte si jabĺčko, našúpte si mandarínky, pomaranče alebo grepy, k tomu si nachystajte oriešky a uvidíte, že takéto raňajky si budete dávať častejšie. Nielenže vám dodajú dostatok energie, ešte vás aj ochránia pred vírusmi, ktoré sú v ovzduší. Ak vám šupky spadnú na PVC podlahu, ihneď ich odstráňte, aby ste sa na nich nešmykli.

Odporúčané weby