Automobilový priemysel patrí k najhlavnejším znečisťovateľom životného prostredia. Téma ochrany životného prostredia aktuálne rezonuje v spoločnosti a každý dnes chce prispieť k skvalitneniu životného prostredia obmedzením nákupu rýchlej módy, separovaním odpadu, ale aj využívaním iných spôsobov prepravy.

Aby sme však prispeli k zlepšeniu životného prostredia, mali by sme obmedziť jazdenie na naftových a benzínových autách a mali by sme sa skôr zamerať na iný spôsob prepravy.

Vyvíjanie elektromobilov

Keďže dieselové autá sa po kauze nemeckej automobilky stali nechcenými, viaceré automobilky sa snažia vyvíjať nové autá, ktoré nebudú mať pod kapotou klasické motory, na aké sme boli zvyknutí, ale budú mať elektromotory najvyššej kvality, ktoré budú poháňať automobil a zároveň nebudú do ovzdušia vypúšťať žiadne výfukové plyny, ktoré znižujú kvalitu ovzdušia.

Klasické spaľovacie motory vypúšťajú do ovzdušia karcinogénne látky, ktoré všetci vdychujeme. Keď si predstavíme, koľko áut okolo nás denne prejde, je to neuveriteľné množstvo.

Vyvíjanie elektromobilov má zmysel. Konečne sa zlepší kvalita ovzdušia a výfukové plyny nebudú naďalej trápiť naše pľúca.

Vízia budúcnosti

Vyvíjanie elektromobilov a hybridov má zmysel a viaceré automobilky si to uvedomujú. Aj napriek tomu však niektoré automobilky nemyslia do budúcnosti, nemyslia na požiadavky trhu a ešte nezačali s vývojom týchto áut. Problémom však teraz je nedostatok nabíjacích staníc. To sa však do budúcnosti zmení a už nebudete mať problém nájsť miesto, kde by ste si nabili svoj elektromobil.

Situácia s dieselovými motormi sa vyhrotila a v niektorých mestách je dokonca zakázaný vstup dieselových áut do centier miest. Aby nie, keď sú také škodlivé!

Odporúčané weby