Majitelia poschodových rodinných domov veľmi dobre vedia, že už pri návrhu rodinného domu musia myslieť a dať naprojektovať schodište, ktoré majiteľom a obyvateľom nehnuteľnosti umožní prekonávať výškové rozdiely medzi poschodiami. Ak túžite po kvalitnom schodišti, poradíme vám, aké si vybrať a aké by sa vám do vášho domova dokonale hodilo.

V prípade, že pri inštalácii schodišťa niečo poškodíte

V prípade akéhokoľvek poškodenia obkladu alebo dlažby majte vždy po ruke rýchloschnúce tmely, ktoré vám zacelia akúkoľvek prasklinu v priebehu pár minút. Pri výbere si všímajte, na aký povrch sa môže tmel používať. Zo všetkých typov sú najlepšie práve silikónové tmely, ktoré sú rezistentné voči plesniam a sú vodeodolné.

Schody s kovovou nosnou konštrukciou

Viete si predstaviť drevené schody, ktoré majú kovovú nosnú konštrukciu?

Sú vhodné najmä do moderne zariadených domácnosti – domácností zariadených v industriálnom štýle. Drevo je zaraďované medzi teplé materiály a v kombinácii so studeným, čiže kovom, vytvorí perfektný a hlavne pevný celok. Kvalitné opracovanie dreva, stabilita kovovej konštrukcie – aj toto sú kvalitné kovové schody. Dajte si vyrobiť kovové schody na mieru a uvidíte, že vám do interiéru prinesú prvok elegancie, vzdušnosti a pohody.

Betónové schody a drevený obklad

Okrem kovu a dreva sa dá skombinovať betón s dreveným obkladom. Betónové schody sú vhodnejšie do priestrannejších nehnuteľností. Sú masívne, ale aj pevnejšie ako samonosné drevené schodište. Aby však betónové schodište spĺňalo svoju funkciu, musí mať kvalitný drevený obklad. Pri jeho výbere si dávajte pozor na hrúbku, nakoľko príliš hrubý drevený obklad môže zmeniť celkový dizajn schodišťa. Vyberajte si pevné drevené nášľapy na schody, ktoré sú na pohľad teplé, poddajné a príjemné na dotyk.

Pochváľte sa moderným schodišťom a investujte do kvalitného stabilného schodišťa. Pri výbere firmy, ktorá vám vyrobí a navrhne schodište, si dajte záležať.

Odporúčané weby