V každom vzťahu sa z času na čas objavia problémy, ktoré sa dajú vyriešiť len hľadaním kompromisu a vhodným spôsobom komunikácie medzi partnermi. Keď sa však partneri niekoľko mesiacov naťahujú a nevedia nájsť spoločné riešenie na danú situáciu, mali by si nájsť mediátora, ktorý by vypočul obe strany a poradil im riešenie na danú situáciu.

Obráťte sa na skúseného mediátora

Ak neviete nájsť riešenie na danú situáciu, obráťte sa na mediátora, ktorý vám poskytne službu mediácie. Cieľom mediácie je, aby smerovala k vyriešeniu problému. Nech už sa jedná o akýkoľvek problém, za vás pracujú emócie a niekedy nedokážete objektívne zhodnotiť daný problém a stále si stojíte za svojim názorom, a to aj bez toho, aby ste si vypočuli názor vášho partnera. Mediácia môže byť aj čiastočne úspešná, kedy prinesie aspoň čiastočné riešenie vášho sporu alebo aspoň istý posun k dohode.

Oháňanie súdmi

Keď sa obe strany nevedia dohodnúť na riešení situácie, oháňajú sa súdmi. Niekedy však nie je nutné siahať až na krajné možnosti a problém sa dá riešiť aj mimo súdu. Problémy častokrát spôsobuje nevhodný spôsob komunikácie – komunikácia v afekte, čo v konečnom dôsledku uškodí nielen vášmu protivníkovi, ale najmä vám. Mimosúdne riešenie sporov je ten najvhodnejší spôsob. Nerobte unáhlené rozhodnutia a zvážte túto možnosť, ktorá bude najmenej škodlivá pre obe strany.

Nezmyselné problémy

Čudovali by ste sa, čo partnerov dokáže rozhádať. Môže to byť zlá finančná situácia rodiny, nevera, ale aj rozdielne názory na výchovu detí. Partneri môžu mať rôzne názory aj na investície týkajúce sa auta. Jedna strana bude vyžadovať okamžitú výmenu prevodovky a druhá zase naopak bude trvať na tom, aby sa do auta, a tým pádom aj do novej prevodovky, ešte neinvestovalo.

Obráťte sa na mediátora a vyriešte raz a navždy všetky spory.

Odporúčané weby