Stretáva sa v nej celá rodina a neraz v nej trávime príjemné chvíle pri chutnom jedle, pri dobrom víne a v pozitívnej nálade. Ak si ale uvedomujete, že vaša jedáleň nie je to, čo predtým a hľadáte inšpirácie, ako ju zariadiť, inšpirujte sa tými našimi.

Dominantou je jedálenský stôl

V každej jedálni je najdôležitejší práve jedálenský stôl. Musí poskytovať dostatok priestoru všetkým členom rodiny a zároveň musí poskytnúť priestor aj neočakávaným návštevám. Jedálenský stôl vám odporúčame vyberať v podobnom, resp. v rovnakom farebnom prevedení, v akom je odkladací stolík. Pod jedálenský stôl umiestňujte aj protišmykový koberec v prírodných farbách s minimom vzorov. V jednoduchosti je krása! Odporúčame vám kombináciu orechového jedálenského stola a béžovo-zeleného koberca.

Na jedálenský stôl vám neodporúčame dávať pogumované obrusy. Skôr sa zamerajte na farebné behúne na stôl, ale ak milujete retro, odporúčame jednoduché, ale zato veľmi kvalitné ľanové obrusy s vyšívanými vzormi.

Krásne obrazy

K jedálenskému stolíku zlaďte rámy na obrazy spolu s obrazmi. Do jedálne vám odporúčame kupovať skôr obrazy s prírodnými motívmi, ale pokojne si dajte urobiť aj rodinný portrét do pekného dreveného rámu na obrazy. Ak máte jedáleň väčších rozmerov, odporúčame jeden dominantný veľký obraz, ktorý bude farebne ladiť k ostatným dekoráciám a nebude príliš „kričať“.

Jedálenské stoličky

Jedálenské stoličky nevyberajte zvlášť, ale vyberajte ich spolu s jedálenským stolíkom. Mali by byť z tej istej zostavy. Častokrát vás práve kompletná zostava vyjde lacnejšie, ako keby kupujete jedálenské stoličky zvlášť a stôl zvlášť.

Ak chcete ochrániť sedaciu časť jedálenskej stoličky, kúpte si dostatočne hrubé podsedáky, ktoré budú farebne, ale aj vzorovo ladiť k samotným jedálenským stoličkám.

Odporúčané weby